Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Hei, jeg har bestemt meg for å lære å spille gitar =D Og jeg trenger til hjalp til å finne en gitar som er fin for en nybegynner. Jeg tenker å bruke opp til 2000kr. Tenker jeg kjøper brukt siden jeg ikke har sånn alt for mye penger, så kan jeg heller kjøpe meg en bedre gitar når jeg har kommet inn i det. 

Målet er å lære å spille på akustisk gitar med stålstrenger, men jeg lurer på om det burde starte med nylonstrenger? Mange skriver at det er fint å begynne med nylon.

En annen ting er at jeg har ganske små hender, og må derfor finne en gitar med litt smal hals som passer til litt korte fingre. 


Det er mange som anbefaler Yamaha C45A og Morgan CG-10 DLX, hva tror dere om dette?

Setter veldig pris på alle tips =)

 

Link to comment
Share on other sites

Min helt subjektive mening, men; Jeg startet å spille på nylonstrenger, men jeg vet ikke helt om jeg egentlig syntes det var noe vanskeligere å spille stålstrenger. Halsen på en nylonstrenger er bredere enn på en stålstrenger, så om du har små hender som du sier så er det kanskje like greit med stålstrenger? Og iom at det er stålstrenger du har lyst til å spille så kan det kanskje være mer motiverende å spille på det og? 

Om du bor i nærheten av en musikkforetning kan du stikke innom for å prøve å kjenne litt på forskjellen i å gripe nylonstrenger vs. stålstrenger. 

Link to comment
Share on other sites

Gode råd her. Dessuten kan man lære av å ta et søk på forumet rundt temaet.
Spørsmålet er stilt før, og det finnes flere tråder med mer eller mindre gode tips til problemstillingen.

Kortversjon, en nylonstrenger har bredere hals, og er derfor mindre "fomlete" å spille på helt til å begynne med. Dessuten er den snillere med fingertuppene.
Det kan delvis løses ved å sette på elgitarstrenger helt til å begynne med. Ja, lyden blir ikke videre saftig, men man kan øve mer.. :)

Det lønner seg ikke å handle og selge gitarer rent generelt, så man kan spare noen kroner på den måten hvis målet er å spille stålstrenger.

Link to comment
Share on other sites

...eller begynn på el.gitar. Forbausende få begynner med det, men det er i mange tilfeller lettere å spille på og kan for mange gi større inspirasjon tli spillinga. Men det kjem sjølvsagt an på retningen ein ønsker å gå i - hvis det er visesang eller lignende som er kult så er nok kassegitar veien å gå. Hvis det rykker i rockefoten så knall på med plankegitar

Edited by Jostein Steinsland-Hauge
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er litt lurt å begynne med en gitar man liker, og som man har lyst til å spille på. Det er vel ikke helt uvanlig at motivasjonen kan dale noe hvis man har en gitar man av en eller annen grunn ikke liker, litt uavhengig av om det er strengehøyde, for tett mellom strengene, farge, hvordan man ser ut i speilet eller noe annet.
Når man finner ut at det faktisk er litt jobb å lære seg instrumentet er det ikke uvanlig å gi opp, så derfor kan det være smart å sørge for at motivasjonen er på topp når deg gjelder utseende og andre faktorer man kan dra inn i ligningen.

Vil man spille vrenggitar, er det vanvittig umotiverende å sitte der med en snusbrun nylonstrenger. Dette er ment som et eksempel.
En god nybegynnergitar er en gitar man har lyst til å spille på. Ubrukte gitarer er elendige nybegynnergitarer, uansett hvor gode de kan være mot fingertupper eller andre faktorer man måtte kunne dra inn.

Når det er sagt, så er etter min mening en nylonstrenger med lav strengehøyde den gitaren som gjør det enklest å starte opp, men det betinger altså at man klarer å overse alle de andre faktorene. :)

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for alle bra tips =)

Carpal67 Jeg skal lese litt om YAMAHA FS720S . Den virka kjempe fin. 
Jeg skal også ta meg en tur innom en musikkforretning i dag for å prøve litt forskjellig. Se hvordan det kjennes =)


Jeg tror jeg kommer til å gå for akustisk med stålstrenger, siden det er latinamerikansk musikk det går mest i her =) Tror det kommer til å være mer motiverende å starte med det, selv om det kommer til å gjøre litt vondt i fingertuppene de første ukene.

Jeg kommer til å bruke youtube som lærer. Jeg så Justinguitar hadde blitt anbefalt i forumet tidligere http://www.justinguitar.com/. Noen som har brukt den siden før?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

17 timer siden, makarena skrev:

En annen ting er at jeg har ganske små hender, og må derfor finne en gitar med litt smal hals som passer til litt korte fingre. 

Du skal ha veldig små hender for at dette skal spille noen rolle. Jeg begynte på en standard nylonstrenger som ganske pinglete sjuåring, og hadde få problemer etter at det umulige G-dur-grepet endelig satt i uke to. Det skal gjøre litt vondt i begynnelsen. Når musklene begynner å huske hva de skal gjøre på egenhånd, går ting av seg sjøl, og det som før syntes umulig blir rutine.  

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lest litt reviews og fant en artikkel der de anbefalte Yamaha FG700s. Den har smalere hals og skal vist være fin for folk med små hender. Og prisen er ikke så verst heller. Jeg vurderer å gå  for  Yamaha Fs700s som skal være lik  Yamaha FG700s. Kroppen er bare litt mindre, siden det er konsert størrelse. Lyden skal være veldig bra også tross størrelsen.

Utfordringen blir nå å finne den i Norge :P Jeg må kanskje bestille den fra utlandet...
Jeg tror den skal være ganske lik YAMAHA FS720S, eneste  er at denne har kanskje litt bredere hals. 
 

Jeg skal forsatt innom en musikkforretning for å teste litt forskjellig. Gleder meg ! =)

Link to comment
Share on other sites

Ad. Youtube- der er det en del bra videoer, og veldig mange som ikke er så bra. Til slutt er det mange "eksperter" som rett og slett aldri skulle ha vist fram noe som helst når det gjelder gitarspilling

Justinguitar er etter min mening en av de aller beste. Riktig teknikk, og han er også flink til å forklare og vise på en god måte, selv om det kanskje ikke er så veldig fancy. Anbefales.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutter siden, CastorFiber skrev:

Ad. Youtube- der er det en del bra videoer, og veldig mange som ikke er så bra. Til slutt er det mange "eksperter" som rett og slett aldri skulle ha vist fram noe som helst når det gjelder gitarspilling

Justinguitar er etter min mening en av de aller beste. Riktig teknikk, og han er også flink til å forklare og vise på en god måte, selv om det kanskje ikke er så veldig fancy. Anbefales.

Ja :), jeg var å så på justinguitar. Jeg leste gjennom en annen tråd på forumet, og det var en som nevnte siden. Det så veldig bra ut. Han hadde kjempe mange kurs, i forskjellige nivåer :)  Det er der jeg har tenkt å begynne. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Brattanorski
   Hei og hopp! 

   Jeg tilbyr rimelig undervisning i el-gitar, hjemme hos meg i Dalbakkveien i Oslo. Ca 5min fra Godlia t-bane stopp.  Selv er jeg låtskriver og utøvende musiker, men også tidligere musikkstudent ved Staffeldts i Oslo. Jeg 26år og har spilt gitar siden barneskolen

   Metodikk:
   Jeg baserer mine kurs på hva eleven selv ønsker å oppnå. Hva er ditt mål?

   1. Er du viderekommen og ønsker å bli dreven på rask alternate picking så fokuserer vi på teknikk (da kan vi nerde og ha det gøy!)
   2. Er du nybegynner, så starter vi lett og jobber mot å kunne spille den musikken du selv hører på

   Jeg ønsker først og fremst at du skal lære å kjenne hva som definerer DEG som gitarist og hvordan DU låter. Det synes jeg er kjempe spennende. Da kan vi skreddersy et opplegg rettet mot dine mål og preferanser. Jeg er resultatorientert og tålmodig. Er blitt fortalt at jeg har gode pedagogiske egenskaper og kan forklare avanserte konsepter på en forståelig måte.

   Jeg tar foreløpig 200kr timen (45min).
   Send meg gjerne en melding så tar vi en prat.
   Bjørn.

   Her er en liten link så dere kan se hva jeg bruker mine dager på :)
  • By Sinister
   Hei!
   Vurderer nå å endelig skaffe meg en el-gitar, da jeg aldri har spilt før. Sett en del på Schecter C-6 White som kommer med og uten Floyd Rose. Litt usikker på om jeg skal gå for FR eller ikke, da jeg har hørt det er vanskelig å stemme, og sette på nye strenger igjen. Men vil høre fra noen her inne som sikkert har noen tanker rundt det! I samme slengen, trenger jeg også tips til en forsterker som er rimelig men bra, til den gitaren. Har sett litt på Marshall DSL5C, men usikker på om jeg skal velge den eller noe annet. 
  • By Ca3ne
   Hei, jeg hjelper en venn med å nå ut til så mange som mulig.
   Han heter Jack Doolan, og er en erfaren gitarlærer fra London, der han underviser i alle aldre og sjangre. Innenfor rimelighetens grenser kommer han gjerne hjem til deg for undervisningen, men detaljene avtaler dere selv. Han har et tett program til tider, da han synger og spiller i det London baserte bandet Cypher 16, men han ønsker å starte opp også her, så tider for undervisning finner dere ut av. Du kan selv lese på den nyopprettede siden hans, eller søke på bandet om du er interessert. En gylden mulighet til å lære av noen som faktisk driver med det!
   Han kontaktes via mail på doolan.jd@gmail.com
   eller på facebook. Under er adressen til facebooksiden hans.
   https://www.facebook.com/jackdoolancypher16/
  • By RawCutMusic
   Hei. 
   JEG TRENGER DERES HJELP FOR Å FINNE HVILKE UTSTYR JEG SKAL KJØPE

   Jeg har holdt på med musikk i mange år men aldri satt meg for godt inn i produskjon.
   Jeg har en del erfaring fra amatør studio men har aldri kludret for mye i programmene selv.
    
   Vil nå bruke `litt` penger på å sette opp et enkelt men bra studio.
   Jeg har ca 19.000,- tiljengelig og skal for dette kjøpe meg Mac, software, mic og headsett
   Utstyret jeg har er M-Audio BX12 monitorer og Focusrite Saffire 6 lydkort.
   Også har jeg et par skjermer som kan brukes hvis jeg skal gå for et av alternativene.
    
   Jeg ønsker å kunne flytte meg rundt etter hvor jeg er, har derfor sett for meg Macbook Pro og Logic Pro x.
   Headsett har jeg sett på disse (Beyerdynamic dt770, krk 6400, AKG av et slag) Jeg trenger headsett som ikke `lekker` lyd
   Men ser nå at jeg tror jeg får en middels Macbook pro pga pris å har derfor sett etter andre alternativer, jeg legger ved de tre alternativene jeg har sett på.
   (Musikken jeg spiller er noe typ The Weekend style musikk. Blues og Country.
   Jeg skal spille inn akustisk, elektrisk gitar, piano og synge.)
   JEG ØNSKER IKKE PC, DA JEG SKAL HA LOGIC PRO X
   1. 15.880,-
   13-tommers MacBook Pro – sølv
   Legg til i Favoritter 2,7 GHz tokjerners Intel Core i5, Turbo Boost opptil 3,1 GHz 8 GB 1866 MHz minne 128 GB PCIe-basert SSD Intel Iris Graphics 6100 To Thunderbolt 2-porter Bakbelyst tastatur (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Logic Pro X 2.  14.039,- (Her må jeg kjøpe software utenom) 
   Mac mini
   Legg til i Favoritter 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,5 GHz)
   8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM 1 TB Fusion Drive Intel Iris Graphics Brukerhåndbok (Norsk) Magic Mouse 2 3. 16.880,-
   21,5-tommers iMac
   Legg til i Favoritter 2,8 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor, Turbo Boost opptil 3,3 GHz 8 GB 1867 MHz LPDDR3 1 TB Serial ATA-harddisk med 5400 o/min Intel Iris Pro Graphics 6200 Magic Mouse 2 Magic Keyboard (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Tilbehørsett Logic Pro X  
  • By Coffeshop
   Hei.
   Trenger hjelp til å finne chords,tab,strumming, fingerspill til Di Derre sine låter. Noen som vet hvor jeg finner dette.
   Jeg er nå på jakt etter fingerspillet og grepene til di derre-håp! Visst noen der ute har noe info og gi meg så er jeg evig takknemmelig!?!?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.