Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

12-bånds akustisk


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har såvidt begynt å se meg om etter en 12-bånds akustisk gitar. Ser at utvalget ikke er spesielt stort i butikkene, men noen er der. Jeg har settt litt på forskjellige taylor-modeller, samt furch sine modeller. Er det noen som har efaring og dele om disse gitarene?

Bruksområde er mest fingerspill.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har sett litt på youtube, og lest litt om de. Jeg er litt i tvil om jeg er fan av parlour-soundet. Tenkte dog å prøvespille de i butikken før jeg gjør meg opp en endelig mening.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Intteressant med Breedlove. Hørte den litt på youtube, og fikke ikke helt wow lyd, men virket ok. Har en Breedlove Jumbo. Bra gitar, men bruker den ikke, så vurderer å kvitte meg med den. Har vært å testet noen 12 bands gitarer i det siste,  og selv om det ikke er mange av de der så er det noen ok gitarer.

- Taylor 712  - God gitar, men prøvde den veldig kort.

- Talyor 522 -  Også en god gitar og spille på. Lyden noe varm, og vurderer den fortsatt.

- Fender parlour - Grei  gitar, men ikke min smak.

- Furch OOM- 34SR - Fantastisk lettspilt gitar, og god kvaliret. . Vurderer om Parlour soundet er meg.

- Martin 0017-sm - God gitar fin lyd

- Takamine (en 12 bånds gitar) - Falt ikke i smak.

Larrive har jeg ikke funnet i Oslo, men er veldig nysgjerrig. . Ser de selger det i Kr.Sand, men ønsker ikke å kjøpe over nett. Spesielt ikke en dyr gitar.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var på en ny runde, og det endte opp med et kjøp: Ble til slutt en Furch OOM-34SR. Vurderte den opp mot Taylor 322e SEB, men ble enig med meg selv til slutt. Etter min vurdering hadde Furch rett og slett bedre lyd og spillbarhet. I tilegg skiller den seg ut lydmessig i forhld til hva jeg har fra før. Fikk den også til en bra pris, så da var det bare og slå til.

Fikk desverre ikke testet de to Martin gitarene over.

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • det hadde vært nyttig om du hadde tatt et skikkelig bilde ned i kassen, med hjelp av et godt lys. baksiden av gitaren kan også ha betydning, da det finnes typer av treverk som er mer verdifullt enn andre. det ser umiddelbart ut som om toppen er av gran, og broen ser ut som en slik "tysk bro" (burde vel egentlig hete "trønderbro", med henvisning til barten) som noen snakker om på gamle parlor-gitarer. tipper den er gammel, men uten en nærmere titt på mekanikken er det ikke enkelt å si. rosetten er veldig enkel, og med mindre den er laget av elfenben fra elefant, vil det nok tilsi at det var en økonomimodell da den ble laget. du burde ta av strengene og rengjøre (ikke med zalo) halsen, så man kan se den bedre også.
  • HEIC er et tullete fotoformat som enkelte telefoner tilbyr. Anbefales ikke å bruke det. Her er bildene; jeg konverterte dem for deg. Når det gjelder verdi så har jeg ikke den fjerneste anelse. Gitaren ser ganske herpet ut, så med mindre det er en eller annen form for samlerobjekt eller sjelden vintage-gitar så tviler jeg på den er verdt stort.
  • Ingen info samt bilder med et filformat som ikke lar seg åpne uten videre for de fleste, er faktorer som gjør det vanskelig å få gode og fornuftige svar på det du spør om.
  • Fant tilsvarende markering her: https://forum.pedalpcb.com/threads/led-polarity.5/  Ble da positiv lang pol til firkantet hull.  Dreit meg litt ut ift. doiden. Hullet i boksen til dioden var drillet opp akkurat over plasseringen på PCB'en, så hadde ikke behøvd å lodde på ledninger fra PCB'en. Jaja.  Ble lyd! Trodde riktig nok at pedalen døde etter ca. 30 sek med test, men tror det bare var ledningen til strømmen jeg klarte å dra ut av strømforsyningen. 
  • Tror bare du må prøve og fortelle hva som fungerte da.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.