Gå til innhold
Straymond

Reverb på snare i superior drummer + nuendo/cubase?

Anbefalte innlegg

kan fortelle meg hvordan jeg gjør dette, og samtidig late som at jeg er 12 år under forklaringen før jeg klikker og eter rottene våre?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den 7. april 2016 at 21.55, Straymond skrev:

kan fortelle meg hvordan jeg gjør dette, og samtidig late som at jeg er 12 år under forklaringen før jeg klikker og eter rottene våre?

Jeg pleier å eksportere hver enkelt tromme til et eget lydspor, slik at jeg kan importere dem i et nytt prosjekt som et multitrack. Da kan du mikse mer nøyaktig, og det blir mer oversiktlig å jobbe med EQ, reverb, kompressorer osv. 

Du kan også mikse trommene inne i superior, men jeg syns personlig at det er litt rotete. 

Så, når du har trommene fordelt utover flere spor (basstromme, skarp, tammer osv.), kan du bruke reverb-plugins'a som følger med din DAW til å mekke på hver enkelt tromme. Selv bruker jeg Cubase 8 pro, og liker veldig godt RE-Velation og Room-Works som reverb plugins. Kan også være greit å lage en effekt-bus (et effekt-spor med en fin reverb for eksempel), og så sender du de trommene du måtte ønske dit. 

Av og til bør du også tenke litt "less is more" i forhold til reverb-bruk. Blir fort grøtete med for mye, men hvis du får det til å høres naturlig ut (slik du ville hørt det akustisk i et rom), vil det også høre mindre digitalt og jalla ut. 

Når du har mikset ferdig, eksporterer du bare alle trommene ned til ett enkelt lydspor igjen, og importerer det i hovedmiksen. 

Håper dette var til hjelp:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må få opp panelet over VST-instrumenter(F10? F11?) og velge at alle utgangene til instrumentet skal aktiveres. Da dukker det opp ekstra utganger i instrumentet i edit-vinduet. Du må deretter i kontrollpanelet på Superior Drummer sende skarpmikken til en annen utgang enn 1-2. Send til 3-4 og legg på effektene du vil ha på.

  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.