Web Analytics
Jump to content

Ny amp på vei...


Recommended Posts

Eg har sannsynligvis hatt for god tid i påsken og har begynt å bygge ein ny amp. Metallsløyden er i mål og greiene kan straks loddast saman. Eg kjører like greit ein påskequiz... kva har me her? Delane er litt lett blanding av det eg hadde liggende for øyeblikket - derfor kan det muligens rykke litt i OCD-en hvis ein ser på f.eks motstandene på denne...

 

IMG_0640.JPG

Edited by Jostein Steinsland-Hauge
Link to comment
Share on other sites

9 minutter siden, Æljen skrev:

Åssen er det mulig å se det bare utifra noen kondiser og noen motstander?

Ser ikke noe ... bare gjetter :-) ... Har loddet sammen noen amper selv og syns noen detaljer på layouten ser kjent ut ...

Link to comment
Share on other sites

56 minutter siden, juzzizhow skrev:

Tjæe .... let me guess :
2 kanaler 12ax7 preamp -> P-P EL84 slutsteg. Diode likeretter ser det ut som ? :-)

Ikkje så langt borte det nei :) Det blir sikkert litt justeringer etter kvart, men utgangspunktet er Marshall 2061 ("lead and bass", men kun lead-kanalen, evt to parallelle leadkanalar for litt meir sprut). I tillegg blir det ein ekstra kanal med preampen frå Matchless Spitfire. Utgangen blir forøvrig 6V6 i push-pull, det hadde å gjere med forhåndsborringer i chassiset eg hadde for hånd samt at strømtrafoen er for svak til å drive EL34 som eg foretrekker i dette designet. Det vert altså 3x12ax7 og 2x6V6 (evt 12at7 i spitfirepreamp). Kabinettet det skal inn i er i Fenderstil så dette blir ei skikkelig blandingsbikkje.

Edited by Jostein Steinsland-Hauge
Link to comment
Share on other sites

57 minutter siden, juzzizhow skrev:

Fint det tagboardet ! 

Lager du di selv eller ? Hvor har du handlet di "loddeørene" ? :)

Har lagd vanlige turretboards selv med turrets fra ampmaker.com.
 

Takk :) Har borra opp kortet etter egen mal og festa "ørene" sjølv, men det var ferdig kutta. Eg kjøpte ei røys med forsterkerdeler fra en kar på Bryne for en del år siden. Både kort og loddeørene fulgte med der. Eg har prøvd å finne tilsvarende ører i ettertid, men har ikkje funnet akkurat disse. Utrulig enkle å jobbe med, bruker vanlige blindnagler fra Biltema til å feste med.

Link to comment
Share on other sites

Då er forsterkeren omtrent ferdig - det gjenstår å skifte den eine rørsokkelen, eventuelt tighte den ein del sidan den er alt for laus, sette lyspære i lyset og skaffe frontpanel. I tillegg har bright-cap på 2061-kanal litt for høg verdi, den må reduseres litt. Gullknotter og oransje lys er kanskje ikkje heilt topp opp mot sølvfronten så det blir nok ein justering der etter kvart også. Kontroller frå venstre mot høgre: gain for begge kanalar, kanalvelger (2061, begge, Spitfire), Tone (Matchless/Vox style, dvs. diskantkutt), mastervolume og master-bypass-switch. Kan hende bypass-switchen er unødvendig, men eg likte tanken på å koble den heilt ut sånn i gjerningsyeblikket. Det vil vise seg om den får bli. Dessutan er forsterkeren så godt som støyfri :) Eg skal prøve å få lagt ut nokre lydklipp etter kvart dersom det er interessant.

Eg hadde den med på øving i går kveld (saman med eit 1x12 med V30) og den overraska svært positivt. Det var trøkk nok til å fungere med fullt band på rikelig volume og lyden var tipp topp. Ikkje akkurat clean-o-rama, men fin skranglevreng/breakup. Eg hadde med ein telecaster (med EMG-pickups) og det vrengte litt for lite etter min smak, men med f.eks ein "tubescreamer" (Mooer green mile) i front så var det kanon.

 

IMG_0642.JPG

Edited by Jostein Steinsland-Hauge
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.