Web Analytics
Jump to content

Germaniumfuzz og 50hz


Arkadian
 Share

Recommended Posts

Jeg utvidet akkurat pedalbrettet med en Univox Superfuzz-klone fra spanske Ananashead. Ytterst fornøyd med lyden, men den genererer mye 50hz-summing. Det vil si, aleine er det lite av ulyden, men sammen med de andre pedalene, med strøm fra felles strømforsyning blir det mye 50hz. Må altså bruke egen strømforsyning til denne pedalen. Er dette et vanlig problem for germanium-fuzzpedaler av den gamle skole, eller er det noe gærent med min? Pedalen er først i signalkjeden og sender videre til en true-bypass-pedal, så det er neppe noen buffer-problematikk involvert.

Edited by Arkadian
Link to comment
Share on other sites

Ikke noe ekspert her, men det kunne vært morro å hørt om en elektrolytt kondensator i strømforsyningen, ville løst dette.
De pleier å glatte ut mye støy. Sikkert andre her på forumet som vet mer om dette.
Andre ting som kan skape slik støy er dårlig jording, og utrolig nok om du har en lys dimmer rett ved deg.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips. Jeg har faktisk en lysdimmer på musikkrommet, halvannen meter fra pedalbrettet, og trakk håpefullt ut kontakten. Dessverre ingen forskjell. Jeg er neppe kompetent til å forsyne strømforsyningen med en glattekondensator uten veiledning, men det høres jo ut som en farbar vei. 

Link to comment
Share on other sites

Er du litt "handy" med loddebolten, så fikser du dette. :)
Finnes sikkert mange måter å gjøre dette på, men jeg ville bare testet meg fram med en kondis, f.eks 1000Uf 25v. Regner med at det er 9v strømforsyning du har.
Lodder kondisen rett på strømutgangen, pluss på pluss, og minus på minus. (mål deg frem til hva som er hva som er pluss og minus i strømforsyninga)

En annen ting som kan generere støy, er om strømforsyninga de opererer på max av det den kan, eller over.
Sjekk hvor mange ma. den har oppgitt som max, og summer forbruket på de pedalene som er ibruk (står som regel oppgitt).

Som sagt er jeg ikke ekspert her, kun en hobby diy'er. :)

Link to comment
Share on other sites

Hm. Jo, det skal jeg saktens klare. Har lodda en del bokser og skifta elektrolytter og noe annet småtteri i flere Tandberg-radioer, så jeg kan så vidt bruke loddebolten. Men skjønner ikke stort av elektronikk. Skal jaggu prøve meg på dette i helga likevel. Har noen 1000μf elektrolytiske kondensatorer liggende. Riktignok 63V, spiller det noen rolle? 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nei, men ville personlig sett mot det merkene som har noen flere år i gamet. Ser nå at du har fått et bra tips under (eller over ettersom).
  • Jøss! Ja, dette ser snasent ut. Den custom-funksjonen har alt jeg ønsker meg. Billig var det òg. Tror jaggu jeg skal legge inn en bestilling her. Tusen takk for tips!
  • Jeg har testet litt GFS og synes det er egentlig ganske ok, men med tanke på dyr frakt og moms, blir det ikke så billig lengre likevel. (Husker enda med glede da dollaren var nede i 5kr  )  har du tid å vente litt, vil jeg sterkt anbefale Bootstrap pickups. Har ikke testet Stratmikkene derfra men er superhappy med tele- og jazzmasterpickups.  https://bootstrappickups.com/products/custom-single-coil-for-strat-by-custom-featherbottoms-custom-sound-machines  
  • Så du har dårlig erfaring? Seymour Duncan har ingen Stratocaster-pickuper som er bare litt overspunnet, tror jeg. Nærmest kommer SSL-1, men jeg skulle gjerne hatt noe som var et halvt hakk hottere enn det.
  • Ville heller sjekket finn.no for Seymour Duncan osv
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.