Web Analytics
Jump to content

Passive pickups til Stoner / doom metal.


Berg

Recommended Posts

Hei!

Litt usikker på om tråden burde ligge under gitar eller effekt kategorien. Men prøver her.

Jeg har relativt nylig begynt å spille i band igjen, og begynner å få både ålreit amp og pedalbrett. Men har et par spørsmål angående pickups.

Har en ibanez destroyer med originale passive pickups, og en epiphone Explorer hvor jeg har byttet til aktive EMG 81 / 60 pickups på. Hvor jeg helt klart er liker de passive best. Også er det generelt mer praktisk med passive syntes jeg.

Vurderer å prøve meg på en ESP / ltd eclipse (litt ettersom hva jeg finner på finn.no) Men de kommer så og si alle sammen med EMG.

Forslag til gode micker til Stoner / doom metal?

Spiller på en Orange rockerverb 50.

Fuzzpedalen er en Black arts tonework pharaoh. Med en enkel boss overdrive i forkant. Ellers en reverb og delay.

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle svar!

Jeg skal sjekke ut enda litt nermere når jeg kommer hjem ifra jobb, men ser jo ut til å være masse gode forslag her. Sjekker da litt lydtester senere.

Da har jeg et par generelle spørsmål angående pickups. Hva vil forskjellen på en og samme humbucker om den er åpen eller lukket? Hvilken forskjell vil det ha på lyden, eventuelt andre egenskaper. P90 er vel smalere enn en standard humbucker? Så det er ikke noe problem å ha det på en gitar med humbucker originalt? Og litt kort, hva er forskjellen på en humbucker og P90?

Igjen, takk for alle svar. Kjekt med kunnskap om det man spiller på. :)

Link to comment
Share on other sites

P90 er en "feit" singlecoil, både fysisk og lydmessig. Jeg liker dem i neckposisjon og holder meg mest der. Du kan få dem i humbuckerformat så de går rett inn i gitaren din, f.eks. Seymour Duncan Phat Cat eller GFS Mean 90. Det fins mange andre også, men gå for GFS hvis du vil prøve en. Steinbra lyd og snill pris.

Link to comment
Share on other sites

TV Jones er tøft, men passer omtrent like bra til Doom Metal som rugbrød til krokanisen. Kanskje smaker det godt, men ingen har smakt det før.

Vil vel også plassere TV Jones i kategori rockabilly. Til stoner-rock (eller hasjrock som vi kalte det for tyve år siden) kan man vel like gjerne bruke vanlige PAFs.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.