Web Analytics
Jump to content

Progressive tension


skela

Recommended Posts

Testet et sett 09-12-16-24-32-44 på telecasteren og det virket å være en fin balanse.

Poenget er å gradere med økende tension (spenning) fra lys til mørk streng. Utenom ZOG og Malmsteen signatur sett (ekstrem variant) samt noen nesten-varianter som Verheyen Custom sett så finnes det få ferdige sett for salg, man må selv sette sammen settene.

http://www.jemsite.com/forums/f21/string-tension-charts-73846.html

Den vanligste 'feil' ved standard 09-42 og 10-46 sett er at B og mørk E streng har litt slappere 'feel' enn resten av settet (bruker man samme kraft på å bende strengene vil B og mørk E streng gå opp tre halvtoner der de andre strengene går opp to halvtoner).

Man kan også oppleve litt 'slappere' bass, spesielt på 24.75" (Gibson) skala.

Noen andre som har tatt seg bryet med å twste ut dette (eller overhodet irritere seg over fenomenet)?

Fordelen med å spille standard sett (særlig 9-42 og 10-46) er at de finnes overalt og koster lite i 10-pakning.

Custom varianter koster mer og/eller betyr litt ekstra bry.

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Jeg har prøvd både progressive og balanced tension. Har dette på samtlige gitarer og basser. Det ideelle er etter min mening svakt progressiv tension. Likte ZOG-settene, men har etterhvert gått for mer moderat progresjon eller helt balanserte strengesett.

Link to comment
Share on other sites

Har man vanlig inline-headstock à la Fender har man hva fretting angår i praksis reverse progressive tension om alle strengene rent fysisk har samme tension, fordi den økte totale strengelengden gjør de lyseste strengene mer fleksible, hvilket igjen gjør at det kreves mindre krefter å frette dem. Om man liker progressive tension for plekterhandas del, bør man ha reversert inline-headstock. Da kan man fleske til med progressiviteten, à la Malmsteen-settet, uten at det går ut over venstrehånda.

Edited by OsamaFetLaden
Link to comment
Share on other sites

Har reagert på at E-strengen, spesielt i drop D kan bli veldig sharp hvis jeg slår hardt på strengene. Det må kompenseres med å stemme den litt lavere, men da blir den flat hvis jeg lar den ringe... Hørtes ikke dumt ut med progressive tension :)

Link to comment
Share on other sites

CircleK-strenger er verdt å sjekke opp. Jeg har noen sett med 0.10-0.49 og 0.11-0.51 (samt BassVI-sett, E-e og A-a). Funker fint de. Et stort bonus er at de leveres i ganske drøye lengder (samtlige sett ville passet på 30" skala med god margin). Absolutt å anbefale om noen skulle ha noe å utsette på utvalget når det kommer til baritone-sett.

Link to comment
Share on other sites

Bestilte fem sett med fire forskjellige ZOG strengesett, ikke akkurat kundeservice som står i høysetet der... Spurte litt om tykkelsen på alle strengene, så fikk jeg en frekk mail tilbake med en leksjon om at "I instantly lose respect for anyone who talks gauges.". Også var det visst ikke greit at jeg bestilte forskjellige sett heller, "ordering one set of each does not sound like you really know what you want". Det bør faen være gode strenger for at jeg skal gidde bestille flere ganger fra han der...

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Ja, spesielt med tanke på at jeg er førstegangs kunde burde han kanskje legge personlige interesser og meninger litt til side. Hvis strengene er så sykt overlegne alt annet som han vil ha det til skal jeg nok klare å leve med det, men det gjenstår å se :P

Link to comment
Share on other sites

Strengene i seg selv er vel neppe bedre enn andre merker (Ghs, D'addario etc). Og selgeren virker mildt sagt noe merkelig.

Det interessante er vel hvorvidt han tilbyr ferdige balanserte sett som ellers ikke er å finne på markedet. Og om om disse kombinasjoner er egnet for visse type gitarer.

Strenger i løsvekt (enkeltstrenger) koster som regel langt mer enn ferdige sett.

Link to comment
Share on other sites

Ja, spesielt med tanke på at jeg er førstegangs kunde burde han kanskje legge personlige interesser og meninger litt til side. Hvis strengene er så sykt overlegne alt annet som han vil ha det til skal jeg nok klare å leve med det, men det gjenstår å se :P

Han bryr seg ikke om hva du synes. Jeg tror han selv ser på det som en form for kompromissløs integritet.

Strengene er vanlige, gode strenger. Det er sammensetningen av tykkelsene slik at man får progressiv tension som gjør settene spesielle. Jeg vet de er OEM-produserte og at enkelte tykkelser i bass-settene er spesialspesifiserte, men ellers er det ikke noe spesielt.

Etter at jeg oppdaget bassstringsonline så har jeg ikke bestilt ZOG for bass.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte kun en 012 og en 044 i løsvekt og byttet ut B og E på et standard exl120 sett. Fungerte det også. Men prisen på et ZOG (6$) er lavere enn en enkeltstreng i norske butikker. Og fant ingen andre produsenter som leverer liknede oppsett ferdig i pose.

For en Telecaster virker altså 9-12-16-22-32-44 å fungere greit. Vil tro at samme triks fungere for 010 sett for 24/75" skala (Gibson), bytte B streng til 014 og E til 049.

Men litt usikker for beste strategi for en strat m/trem. En mulighet er å endre 010-46 sett ved å sette O09 eller 00095 for lys E og 048 eller 049 for dyp E. Men det kan også fungere på en strat med 009-012-016 i topp og gradert bunn til 048/49.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.