Web Analytics
Jump to content

Axe FX Ultra, pris nå til dags?


Hallstein

Recommended Posts

Hei !

Etter en laaaaaaaaang borteperiode fra forumet pga. utdanning og andre hobbyer som har tatt mer tid (ølbrygging anyone?)

Er jeg nå på mitt siste studieår på lærerutdanning og går i år, musikk.

Leste meg opp litt på hva som har skjedd på utstyrsfronten i høst og kom over Fractal Audio AX8. Forhåndsbestilte så fort jeg la merke til den, nesten!

Nå begynner tiden å nærme seg, og G66 sier de shipper utover våren.

Det jeg lurer på er, hva går en Axe FX Ultra for, nå om dagen? Jeg tenker å selge min!

Jeg har sett gjennom noen annonser som har lugget ute, men prisene ser ut til å variere fra 7500-9500kr, og jeg vet jo ikke om folk har fått solgt eller ikke!

For min del er det aktuelt å sende med et shitty softrack fra Thomann og ett midiinterface for preset-redigering, om det gjør noen forskjell (mest sannsynlig ikke...)

Så,

Er det noen her som har solgt i det siste og vet hva man får for en slik sak om dagen?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
35 minutter siden, Praiser skrev:

Kjøpt min Axe fx ultra i høst. Betalte 8000 inkl en boss fc-50 midi kontroller, 10u rack og padde

 

Man, er da ikke så lang tid siden jeg måtte ut med 15.000 for min pluss 4000 for MFC-101. 

Her kan dere alle lære en viktig lekse om å bruke mye penger på datamaskiner barn. De faller brutalt i pris. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, siimen skrev:

Har ikke Standard og Ultra rast veldig i pris? Ser fortsatt at noen forventer 20k for en Axe FX 2, men også noen som selger XL inkl. MFC til under 20k innimellom.    

Har aldri sett XL med MFC til 20k. Det er latterlig billig i så fall. Vanlig II går for ca 15k og deromkring. Rundt 20k inklusiv MFC. XL noe høyere og XL+ over der igjen. 

Vet ikke om Quantum-firmwaren er kompatibel med Axe-FX Standard, men tror Ultra fremdeles skal la seg oppgradere. Sånn sett er det litt feil å si at en Ultra er utdatert. AVID gav seg etter to expansion packs til Eleven Rack. DER snakker vi utdatert. En Axe-FX Ultra mangler en del på en Axe-FX II, men er vel fremdeles en ganske så kurant preamp/fx-prosessor. 

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Truckstop Chuckie skrev:

Har aldri sett XL med MFC til 20k. Det er latterlig billig i så fall. Vanlig II går for ca 15k og deromkring. Rundt 20k inklusiv MFC. XL noe høyere og XL+ over der igjen. 

Vet ikke om Quantum-firmwaren er kompatibel med Axe-FX Standard, men tror Ultra fremdeles skal la seg oppgradere. Sånn sett er det litt feil å si at en Ultra er utdatert. AVID gav seg etter to expansion packs til Eleven Rack. DER snakker vi utdatert. En Axe-FX Ultra mangler en del på en Axe-FX II, men er vel fremdeles en ganske så kurant preamp/fx-prosessor. 

Ikke noe Quantum på Ultra nei. Er årevis siden siste oppdatering til Ultra. 

Link to comment
Share on other sites

Ingen som svarer noe særlig på spørsmålet mitt, men....
Ja, Ultra er et produkt som ikke lenger støttes. Men saken er jo at det er enda en SÆRDELES god modelleringsenhet. Lyden blir jo ikke noe dårligere bare fordi at det ikke er noe support for den! Den går runder rundt både POD HD 500 og Eleven Rack mtp. både funksjonalitet, antall amper og lydkvalitet.

Årsaken til at jeg spør er at jeg ser at Axe FX 2 koster nærmere 27000 kroner ferdig importert fra G66 nå for tiden. Jeg ser også at noen enheter går til 18-20k. Ikke alle har så mye penger, og i segmentet under 10k vil jeg tro at Ultra enda er sammenliknbar med andre enheter, med mindre det er noe som har gått meg hus forbi i det siste. (Jeg kjenner til både Kemper (16k), Helix (15k) og AX8 (17k).)

Jeg får prøve meg med 9k tenker jeg. Så får jeg se om jeg får noen bud eller noe sånt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.