Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp til å finne riktig forsterker.


Frugis

Recommended Posts

Hei! Jeg trenger tips til forskjellige gitarforsterkere jeg burde prøve, for å finne lyden jeg er ute etter.

Er på utkikk etter en ny gitarforsterker, men det finnes jo så utrolig mye å velge i.

Spiller for det meste indierock, alternativ rock eller funkrock type musikk.

Nå spiller jeg på en Fender Frontman 212R forsterker. Den er grei nok den de gangene jeg kan skru opp volumet på rundt 8-9, men ellers så er det ikke mulig å få den lyden jeg vil ha.

Spiller i band, så trenger en forsterker som spiller høyt nok til å høres med trommer naturligvis.

Men jeg vil også ha muligheten til å spille på litt lavere lyd uten at det går ut over kvaliteten på lyden.

Gitaren jeg stort sett bruker er en Fender Telecaster 72 Deluxe, med Wide Range Humbucker.

Setter stor pris på alt av forslag, gjerne hva man bør unngå også..

Takk

Link to comment
Share on other sites

Siden du skriver at du prøver å finne «din» lyd er jo modellering, enten en forsterker eller en preamp, et godt valg. Der har du uendelige muligheter for å skru deg til nettopp din lyd! Kan anbefale Axe FX (som jeg tilfeldigvis selger, 10hi) som er en kongepreamp, men da trenger du litt ekstra utstyr. Om bandet ditt har et relativt kraftig PA-anlegg kan du kjøre den gjennom der på øving, hvis ikke må du enten ha monitor (kan være greit å ha uansett) eller kjøre den gjennom poweramp og kabinett. Sistnevnte løsning utnytter ikke hele potensialet til boksen, da du må skru av kabinettsimuleringen. Atomic Amplifire er også en preamp jeg har hørt mye bra om, men den har en del mindre kvantum av det meste (amper, effekter osv). En annen fordel med en modelleringspreamp er at den låter likt ved alle volumnivå, som betyr at du kan få rørvreng på stuevolum. :)

Syns du det høres litt "skummelt" ut (i mangel på et bedre ord), så kan en ordinær forsterker være et bedre valg. Det finnes mange forsterkere som er allsidige, men det blir likevel samme kretsen, transformatoren osv så grunntonen vil uansett være lik til en viss grad. Jeg har ikke helt klart for meg hva slags lyd du tenker på da jeg ikke kjenner så godt til sjangrene du nevner, men det skal mye til å gå feil med en Marshall JMP eller JCM800/900/2000 til rock, som jeg er veldig fan av selv! Skal du utnytte de til det fulle vil du i 99% av tilfellene trenge en attenuator/power brake da de spiller usaklig høyt, til og med til bandbruk. 100 watt rettet direkte mot trommisen rasler godt i cymbalene...

Link to comment
Share on other sites

Hjemme spiller jeg mye via Guitar Rig 5. Etter å ha prøvd mye forskjellig der, så har jeg endt opp med en ganske clean tone med litt reverb. Tok opp et kjapt lyd klipp nå så dere kan høre ca. hvilken lyd jeg er ute etter.

Skal Google litt og se på forslagene dine nå. Har hørt mye fint om JCM serien tidligere.

Link to comment
Share on other sites

En form for AC30 er nok ikke feil til den slags. Jeg kjøpte ikke Vox selv fordi den ikke har nok vreng for meg. Men skulle jeg hatt en amp til den slags så ville jeg uten tvil sett på Vox. De finnes da i forskjellige varianter og prisklasser, men de jeg har prøvd har vært helt vanlig uten noe spesielt og de har vært helt knall.

Eventuelt har du jo også Mesa Boogie Lonestar. Finner du en pent brukt combo til 10k eller noe mer så har du en helt knall og allsidig amp. Etter min mening veldig underestimerte forsterkere, men alt etter smak og behag.

Om Vox eller Mesa er dyrere enn den andre, har ingen betydning selv om du kanskje kan gjøre et bedre kupp med Vox. Prøv forskjellige og kjøp det du liker. :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Eventuelt har du jo også Mesa Boogie Lonestar. Finner du en pent brukt combo til 10k eller noe mer så har du en helt knall og allsidig amp. Etter min mening veldig underestimerte forsterkere, men alt etter smak og behag.

Lonestar Special er også aktuell. Den er hakket mer "nabovennlig" med 5/15/30W kontra 10/50/100W for standardmodellen.

Link to comment
Share on other sites

«Ampen» du brukte i Guitar Rig kan jo være en viss pekepinn da... :P

img-ce-1_amp_cabinet-82df22e476f77de7dc8"Jump Amp with Matched Cabinet: The sound of the Jump is a well-behaved classic choice, offering the smooth, singing lead sound that characterizes those much-loved British amps. Its Matched Cabinet perfectly complements the amp, completing this essential, ready-to-rock duo."

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.