Web Analytics
Jump to content

Noen som kjenner til Hagström Northen Swede?


Kjetil-A

Recommended Posts

Super Swede er laget i Sverige fram til '83, og fikk veldig mye skryt og oppmerksomhet internasjonalt.

Hvis jeg ikke husker feil, fikk den den vanlige modellen veldig skryt i en av de store gitarbladene.

Men de pekte også på noen forbedringspunkter. Hagstrøm tok punktene på alvor, og resultatet ble kalt Super Swede.

Tror flere store gitarblader regnet den som et bedre produkt enn en Gibson Les Paul i denne perioden.

Link to comment
Share on other sites

Hadde en hvit kina-Swede (ikke super) ganske lenge, men den ble for tung for meg. Kvaliteten var særdeles bra: god hals/båndarbeid/finish.

Kjøpte den pga jeg hadde en hvit Swede fra sent 70/tidlig 80 på midten av 80-tallet som en av to hovedgitarer. Denne angrer jeg fremdeles på at jeg solgte. Noe så inni hæstr... også.

Link to comment
Share on other sites

Kjempe! Grunnen til at jeg kikker på Hagstrøm er fordi jeg gjerne vil ha en hals som er litt slankere enn f.eks gibson les paul og har forstått at denne hagstrømen skal ha det. Den har også høstet lovord de stedene jeg har funnet noe om den på nettet, men det er alltid interessant å høre hvilke erfaringer andre har gjort seg.

Den fås i både med hals, kropp og lokk i mahogni, men også med hals og kropp i mahogni og lokk i lønn. Usikker på hva som er greiest her, så kom gjerne med innspill på dette også om noen har noen :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.