Gå til innhold
Torgersen

Renovering av 60-talls Hagstrøm Bass 210

Anbefalte innlegg

Har hatt et lite renoveringsprosjekt gående i jula på en gammel Hagstrøm Bass 210 fra 60-tallet. Ampen har fått nye elektrolytter/rør pluss litt annen opprensking, og spiller nå rent og pent.

Det eneste jeg kunne trenge litt hjelp til er tonekontrollkretsen. Slik den er originalt, hører jeg fint lite endring når den justeres på. Har forøvrig ikke vært borti denne varianten tidligere. Potmeter og resistorer/kondensatorer er intakte.

Legger ved skjema til ekspertene :)

Eneste som er "modifisert" iht. originalt skjema, er at jeg loddet ut C6. Med denne i kretsen låt det grøt, da den shuntet det meste av høye frekvenser rett til jord (bassamp..) Ampen er tiltenkt å brukes med gitar event. munnspill.

Noen som har tips for å få tonekontrollen til å fungere mer som en one-knob tonekontroll ala Marshall 18W? Håper å kunne gjenbruke kondensatorene da de er gode gamle mustards :)

hagstrom_210-bass_sch.pdf

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tenker du å eksperimentere med ulike verdier på kondensatorene på tonekontroll og er ute etter stalltips, eller er du åpen for å endre litt på kretsen? Eg er veldig svak for Marshall 2061, men du må nok ha litt andre verdier på potmeter og komponnenter mellom trinn 1 og 2 på ecc83-røret...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er åpen for å endre på kretsen. Har i dag loddet ut det som satt der.

Tror jeg går for en Marshall 1974 tonekontroll, bytter volum og tonepot i samme slengen. Håper jeg kommer "nært nok" ved å gjenbruke et par av mustardene som satt der. Blir en 8,2 nF istedet for 10 nF, og en 2,2 nF i stedet for 5nF som skjemaet til Marshall viser. Volum og tone blir 500K log.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det er jo bare å prøve :) Funker det så er det gode saker, hvis ikkje så er det jo enkelt å justere. Hvis du vil ha endå enklere tonekontroll så kan du kikke på Matchless Spitfire, der er det (etter det eg husker) snakk om kun ein 1M pot og ein 0.01uf kondensator kobla til jord.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.