Web Analytics
Jump to content

bridge i neck?


Recommended Posts

Grunnen er at jeg har en bridgepickup liggende, og trenger en neckpickup.. Dvs har en gitar med kun bridge på, og sysler med tanken på å frese ut hull og montere neck i tillegg. Kan evt koble den slik at bare en pickup er inne mens den andre er ute. Det er utrolig fet lyd i denne, men den er som sagt en bridge, og er usikker på om den egner seg som neck.

Link to comment
Share on other sites

Du kan måle resistans, men det sier egentlig lite om output uten at man vet hvor tykk kobbertråden er og hvor sterk magneten er. Måling av induktans (H) gir nok et litt mer korrekt bilde av output, men krever mer enn bare et multimeter.

Jeg har forøvrig veldig god erfaring med en Dimarzio PAF (bridge) i neckposisjon, sammen med en "hot" Tele bridgepickup.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Du må ha en pickup med temmelig sterk magnet hvis det skal fungere noenlunde. Intensiteten til magnetfeltet synker proporsjonalt med kvadratet av avstanden (se "inverse square law") så jo nærmere jo bedre. Prøvde selv å sette en pickup under plekterbrettet på en gitar så den lå flush med kroppen, men det ble for lite signal til at det ble brukbart.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.