Web Analytics
Jump to content

Rimelig bassforsterker med bra lyd


Alfi27

Recommended Posts

God eftermiddag! Jeg har lenge vurdert å kjøpe en bassforsterker til min bror. Er litt redd for å bruke for mye penger på det da han er litt av og på, men jeg velger å tro at hvis han får ting til å låte litt bedre at han kan bli litt mer motivert. Det låter generelt ganske søppel på min første gitarforsterker, en Laney LG20R... Prøvde en liten bassforsterker, en EBS Session Classic 30 og syns egentlig ikke den imponerte noe særlig. Veldig liten og kun 8 tommer element, tenker nok at størrelsen på elementet har ganske mye å si i en bassforsterker. Han skal kun bruke den hjemme til øving, hvis han etterhvert vil joine et band får han bruke sine egne penger på å oppgradere :P

Tenker også at jeg også kan låne den litt en sjelden gang, selv om jeg har gode bassamper i Kemperen.

Har kikket litt rundt, både nytt og brukt, og det virker som at større element = mer watt = høyere pris. Det er absolutt ikke et minus hvis den er kraftig og stor (innen rimelighetens grenser) så lenge den ikke er for dyr.

Når det gjelder budsjett så tenker jeg egentlig at absolutt max er 1500 kr, som ikke er så mye i disse dager med den svake krona... Helst brukt, men er ikke så mange på finn som er gira på å sende ser det ut som. Syns også det er litt kjipt at Roland Cube skal ha 1000 kr (nesten dobbelt så mye) mer for bassversjonen av egentlig akkurat samme ampen, hadde han bare satsa på gitar heller hadde alt vært mye enklere :lol:

Takker på forhånd for alle gode svar og råd!

Link to comment
Share on other sites

1500? Det var ikke mye. Da vil jeg vel si at for hjemmespilling, så ville jeg heller skaffet en Zoom B1on multieffekt (etter min ydmyke mening det beste øvingsverktøyet som er laget for hjemmebruk, og ihverfall i forhold til pris), og så bruke et par gode hodetelefoner sammen med den. Høydepunkter: Aux inn, veldig god rhythm guide, looper, tuner, hodetelefonutgang, i tillegg til veldig mange temmelig gode effekter (og noen litt midt på treet).

Jeg bruker min Zoom B1on 90% av tiden når jeg øver hjemme. Enten sammen med rhythm guide eller til backingtracks gjennom aux in. Kjøp heller et lettvekts-head og e godt kabinett senere.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Har vært inne på tanken, men med tanke på at han er 11 år og interessen ikke er 100% der enda hvertfall så føler jeg en slik dings kanskje blir litt komplisert. Kjenner dog ikke til Zoomen du nevner.

Link to comment
Share on other sites

TC Electronic BG250. Ligger en på Finn til 1900,- brukt.

Litt over budsjett men dette er i mine øyne bang for the buck bassampen av de alle.

BG250 er en knall amp. Midt i blinken. Jeg bruker BH250 selv, som er head-versjonen av samme amp selv (oftest sammen med et 12" Eden-kabinett). Den lille riggen står for de resterende 10% av øvingstiden min, samt spilling med band uten trommis, der scenelyden ikke er så høy.

1700 er vel en meget god pris på den. Litt stor (har vel 15" element), men veier overraskende lite og låter bra. Med lettdrevet 15" element bør man kunne holde følge med trommis også, hvis han ikke er for hardtslående.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.