Web Analytics
Jump to content

Tips til bassforsterker (kontrabass)


Kjørsvik

Recommended Posts

Åtte titommere?

Er ikke dreven på kontrabass, men tror jeg hadde satset på et par kasser med elementer med neodym-elementer. Låter sikkert fint, og veier en brøkdel av vanlige høyttalerelementer.

Vil tro at en moderne klasse D- forsterker fungerer helt fint til kontrabass, også.

Det er jo ikke så mye dypbass i en kontralbass, ofte, så vil tro titommere holder i lange baner, i hvert fall når du skal ha så mange av de.

Skal man være stilriktig, blir man sikkert anbefalt noe Fender bassman av en eller annen type.

Link to comment
Share on other sites

Bassisten vår spiller kontrabass.

Han er lite glad i 810 for å si det sånn. Han liker GK-amper(han bruker selv MB200, men vet han kunne tenkt seg en som var et hakk kraftigere) og 212-kabinetter. Han har også en 31-bånds EQ for å luke ut de frekvensene som feeder verst.

Han skjønt at hvilke pickups du bruker har en del å si, iallefall om du skal spille rock på høyt volum.

Link to comment
Share on other sites

Svaret på spørsmålet ditt ligger under Kjøp og salg i dette forumet: Aguilar Tonehammer 500 og DB112.

En fantastisk amp!

Så enig, så enig. Spiller ikke kontrabass, men du verden så mye bra lyd det er i den lille fisen der. Meget bra og høy cleanlyd, men låter veldig tøft om man skrur på vrengen.

Hadde jeg giddet å bruke penger på bassamp nå så hadde jeg nok glatt gått for den pakka der. Meget vellydende kabinett også.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.