Web Analytics
Jump to content

Hjelp! Må finne akkorder til en enkel melodi


bublemark

Recommended Posts

Det har seg slik at jeg har fått en oppgave på skolen som går ut på å finne akkorder til en kort melodi. Jeg er ikke så veldig god på dette, og lurte på om jeg kunne fått litt hjelp av dere snille medforumitter til å finne noe mer fancy enn det jeg allerede har gjort. Takker på forhånd! :)

post-11901-0-63600300-1448379458_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Enig med Gubbe, jeg har ikke tenkt å skaffe deg bedre karakter - men pedagogen i meg vil gi deg noen tips.

1. Besifringen du har funnet der fungerer helt utmerket - det der hadde jeg lett gjort om til et korarrangement eller en gitartrio. For ikke å snakke om bruksverdi i et klasserom. Hvorfor vil du ha det mer "fancy"? Du bør kunne svare på det før du bruker mer tid på harmoniseringen.

2. Les oppgaveteksten. Der står allerede mange variasjonsmåter for deg - paralelltonearter og bi-dominanter. Der har du en haug med ting å prøve ut. Men husk samtidig at melodien bare er 4 takter, det er ikke all verden du får plass til.

3. Les oppgaveteksten. Du skal lage et komp, ikke glem det. Et komp er mye mer enn bare akkordene.

4. Les oppgaveteksten. Du skal også fremføre dette. Ergo bør du vurdere hvor mye tid du skal bruke på å lage et fancy komp med all verdens kule akkorder (evt. henge på internettforum), kontra hvor mye tid du bør bruke på å øve.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.