Web Analytics
Jump to content

Steve Vai


mickid
 Share

Recommended Posts

...er også i toppsjiktet..

Det er ikke vits i å begynne å diskutere dette. Det handler om musikksmak' date=' ergo ingen kan bli enig :P[/quote']

Enig, det har ført til alt for mange diskusjoner anngående dette på dette forumet før. Men bruk www.google.no du gutt ;) eller spørr oss ;)

Link to comment
Share on other sites

Steven Siro Vai, komponist og gitarvirtuos.

Født 06.06.1960, Long Island, N.Y., USA

Musikalsk bakgrunn fra anerkjente Berklee College of Music, Boston.

Ble i ung alder med som gitarist i bandet til Frank Zappa, og etter dette har han fått bare mer og mer fremgang som artist og komponist.

Har spilt i band som Frank Zappa, Alcatrazz, David Lee Roth og Whitesnake.

Har hatt gjesteopptredener med artister som John Lyndon/P.I.L. (Johnny Rotten, Sex Pistols), , Alice Cooper, Mötorhead, The Yardbirds, Nelly Furtado etc.

Slo igjennom for alvor med albumet "Passion & Warfare" i 1990, men hadde allerede noe år tidligere vekket oppsikt i gitarmiljøet med sin egenproduserte debut, "Flexable".

For tiden er han aktuell med sin 2005 release; 2Real Illusions: Reflections"

En av de gitaristene som blir brukt mest i reklamesammenheng for en rekke produkter, og har også vært med på å utvikle egne signaturlinjer. DiMarzio Evolution/JEM/Breed/Blaze II pickups, Ibanez JEM/Universe/Euphoria gitarer, Carvin Legacy forsterkere, og Morley Bad Horsie/Bad Horsie II/Little Alligator pedaler.

Link to comment
Share on other sites

Kan vel også nevnes at han sammen med Joe Satriani danner ryggraden til G3 som årlig samler en gjest og drar rundt og shower med gitarmusikk. I år er det Petrucci sin tur. Tidligere har vel, Yngvie Malmsteen, Eric Johnson og Robert Fripp fått være med. Dette er Petrucci's andre.

I tillegg har han gått på GIT (Guitar Institute of Technology) som er en del av Musical Institute i Los Angeles, California.

Link to comment
Share on other sites

Han fullførte ikke utdannelsen. Fikk jobb med Zappa' date=' og sluttet i 2. (?) semester, tror jeg.[/quote']

Det stemmer. Dvs., jeg er ikke sikker på om han sluttet i 2. semester, men det stemmer at han sluttet for å ha spille med Zappa.

Dog er han utnevnt til æresdoktor ved Berklee, så jeg føler på mange måter det veier opp for at han hoppa ut av skolen :wink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.