Gå til innhold
Mikke

SD Phatcat lodding på HSS strat set up - hvordan?

Anbefalte innlegg

Jeg skal lodde på en SD Phat Cat i bridgen på straten min, og dermed bygge den om fra SSS til HSS. Phat Cat er en P90 i Hum format.

Jeg har loddet om singel coils tidligere, men aldri byttet til humbucker. Ut av Phat Caten kommer det bare en kabel, og jeg antar det er en vintage cloth push back kabel med flettet skjerm ( http://www.gitarist.no/products/vintage-koblingskabel-skjermet). Jeg har prøvd å finne litt loddediagram etc for hvordan å lodde denne til volume poten og 5-way switchen, men jeg finner ikke noe som jeg klarer forstå. Har noen her noen tips?

Altså.

Phat Cat i bridge posisjon, SS ellers. 5 way strat switch. 1 volume og 2 tone (250k tipper jeg,den ene har for mye tinn til å kunne se). Hvordan wirer jeg?

Min første antagelse er at jeg lodder innertråden på switchen, og så drar jeg isolasjonen/push-back skjermingen tilbake og lodder fast denne på volum potten. Evt omvendt, men det virker mer vrient å lodde..

Takker for all hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Korrekt. Isolasjonen er og jord. Dra den tilbake (tenk forhud), lodd den innerste tråden på switch og forhuden på volumpot-huset.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg pleier å "sprette" opp isolasjonen med en teppekniv og tvinne den sammen før jeg lodder enden fast på baksiden av potmeteret. Husk på å tinne både potmeter, switch og ledningene før du lodder sammen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hmm, kunne du forklart litt mer inngående? Du spretter opp den svarte isoleringen med flettet tråd rundt og tvinner denne til en slags avstikker? Dette avstikkeren loddes på switchen, mens tråden inni loddes på volume pot?

Noen av dere som har erfaring med forskjellene ved bruk av 250k eller 500k på P90/Phat Cat hums? Burde jeg swappe mens gitaren fremdeles ligger naken og verktøyet fremme?

En annen ting: shielding av plekterbrett. Det jeg kjøpte var bare shieldet under potmeter-hullene, tenkte jeg skulle shielde hele greia. Er bare å rubbe enkelt, smøre ut lim og legge plekterbrettet på sølvfolie som jeg så "gnir ut"? Noe spesielt jeg burde tenke på av f.eks lim eller noe?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

P90 er bare en stor singlecoil. Den er forskjellig fra Fender-konstruksjonene, med lavere og tjukkere vikling og en stor magnet under stålskruer i stedet for magnetiserte polepieces.

  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Seff, 2 magneter er korrekt, medfører riktighet og er i overensstemmelse med de faktiske forhold!

  • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

  • Lignende innhold

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.