Web Analytics
Jump to content

Hobbygitarister: Gjør dere daglige "øvelser"?


Doktor Knepp

Recommended Posts

Øver sjelden. I hovedsak er det øving på låter som skal fremføres live i en eller annen setting, evt at jeg bare koser meg litt med kassegitar og sang for å øve på syngebiten. En sjelden gang watter jeg opp forsterkeren og jammer litt sologreier over backingtracks på youtube, men det er veldig sjelden, og enda mindre konkret. Bare impro.

Link to comment
Share on other sites

Nå spiller jeg mest bass om dagen, men uansett så varmer jeg vel bare opp med noen skalaer og lignende før jeg enten setter på en rytme eller en backingtrack for å improvisere litt eller øve på konkrete låter. Nye teknikker hentes gjerne inn etter behov. Siden jeg spiller 99% coverlåter og er nettopp hobbymusiker, så tar jeg meg litt tid for hver ny låt bandet tar inn og forsøker å inkludere oppgradering av tekniske ferdigheter når det trengs.

Ut over dette forsøker jeg å øve gjennom de låtene jeg kan så ofte som mulig og setter gjerne en spilleliste på random play og øver til det. Det gjør at jeg også trener hukommelsen ift. låtene vi spiller.

Link to comment
Share on other sites

3. Ikke kast bort tiden på å stille lyd. Bruk noe helt enkelt ala POD eller Pandora. Sett en allround lyd som omtrent ikke krever justering (litt od, slap delay, reverb) og gjør resten med fingrene pluss evt slide og trem arm.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4. Venn deg til å justere dynamikk med fingre og plekter. Ikke bruk forbrytere for ulike nivåer. Prøv å holde deg til å justere anslag pmuss bruk volume kontroll og pickupvelger.

5. Når du øver coverlåter så spill over sporet, legg til fills og komp utover det du hører.

Link to comment
Share on other sites

90% av tiden når jeg øver så bruker jeg en Zoom B1on multieffekt (tilsvarende finnes også for gitar). Den er nærmest det perfekte øvingsverktøy. Den har:

Tuner

Aux inngang

Headsett utgang

Rhythm guide med mange gode rytmer

Looper

Jeg har 3-4 favorittpatcher på den og skrur nesten aldri lyd annet enn å bytte mellom patchene.

Link to comment
Share on other sites

Ja det er jo hele poenget. Gitarlyd låter annerledes når man mikser det med band/vokal. Man må rulle av bass og diskant og ofte løfte litt i midtfrekvenser. Man bør venne seg til å bruke sluttmiks som monitor.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.