Web Analytics
Jump to content

Flere effektpedaler med buffered bypass


yoghurtoth

Recommended Posts

Jeg har en EHX Ravish med buffered bypass, og vurderer å skaffe en MXR analog chorus og en EHX B9 etter hvert (begge har buffered bypass). Mener å ha lest et sted at man ikke bør ha flere pedaler med bb i samme signalkjede, stemmer dette? Vil det i så fall si at man må ha masse line selectors hvis man vil ha flere pedaler med bb på pedalbrettet?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har mer en 7-8 Boss bokser koblet på rekke og rad så merker du kanskje en liten effekt av overdreven bufring... (Selv om f.eks Prince har spilt med et slikt oppsett i alle år... På utsolgte stadion..).

Frykten er helt ubegrunnet. Se oppsett til Nuno Bettencourt, David Gilmour, Slash, Wayne Krantz (5 Boss bokser på rad..), Mike Stern... Buffered bypass i stort omfang.

Mye verre å ha for mye true bypass, det smeller når du skrur effekten av/på.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nuno Bettencourt på tur med Rihanna i 2014- tre Boss bokser, en Gt-8 og en Rat. Ikke mye true bypass. Dette er utstyr mange amatørgirarister knapt hadde rørt med ildtang.

http://www.musicradar.com/news/guitars/rig-tour-extremes-nuno-bettencourt-609306

Låter det greit i dine ører så bruk det du liker. Det er vel en slags bottom line.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

David Gilmour, kjent for sin 'smakfulle, perfekte tone' brukte fast flere Boss bokser deriblant en Equalizer og en Hm-2 Heavy Metal. Låter det greit så bruk det du har. Ingen fasit egentlig.

Aphelion: den Whammyen tar vel de siste 10%?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ja Cornish mislikte true bypass.

Rekorden hva merkelige proffoppsett gjelder er Mike Stern. Som i årevis har turnert med 1 gitar, 5 Boss bokser i serie, en fullstendig utdatert Yamaha klangboks og en transistorforsterker som knapt kan omsettes på bruktmarkedet (kan formidle kontakt om noen ønkser en slik amp for 1500kr).

Poenget er at hvis låtene er gode, licksene interessante, bandet er samspilt eller liknende så er det sentrale bare å holde signalet nogenlunde jevnt og støyfritt. Hva som låter fint i bandsammenheng er ofte noe ganske annet enn lyden av kun en gitar alene.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Når pedalene i Cornish systemet er av så er det bufferen til Cornish man hører. Når boksene er på høres også bufferen i pedalen og Gilmour hadde her flere koblet inn samtidig (boksene han brukte var i sløyfer, de var ikke bygget om til true bypass).

Buffer i Boss-bokser er knapt merkbar før du seriekobler 8-10 stk. Vi snakker her om gitarsignal mikset med et rockeband.

Cornish bygget om flere Boss bokser slik at de fikk endret sin bypass buffer, disse er de grå boksene man har sett flere artister bruke. Stort sett er det Boss-bokser (Ce-2, Dm-2, Dd-3) med mitt modifikasjoner. Men flere av pedalene Gilmour benyttet var ikke bygget om.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

http://www.petecornish.co.uk/case_against_true_bypass.html

Cornish misliker true bypass og bygger inn buffere i alle brett og effekter han lager.

Bufferen i Boss-bokser er helt kurant.

Hvis du spiller uten effekter med 1.5 meter kabel inn i en røramp kan du sikkert klare deg uten buffers (husk at en effekt som er på fungerer som en buffer) men det er det de færreste som gjør.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.