Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

På tide å opprette en tråd for å vise alle de ulike G&L-gitarene og bassene som finnes hos forumdeltakerne her. Det må da være mange etter hvert?

Her er mine .. så langt.

ASAT_ash.jpg

G&L ASAT Classic US Butterscotch Blonde 2011 - her med Fender "askebeger". Den er i grunnen min favoritt.

BBIce.jpg

G&L ASAT Classic Bluesboy US Black Ice edition 2013.

Legacy.JPG

G&L Tribute Legacy HB 2012.

3GL.jpg

Og her er alle tre samlet i kroken

 • Liker 6
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 30
 • Created
 • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

På tide å opprette en tråd for å vise alle de ulike G&L-gitarene og bassene som finnes hos forumdeltakerne her. Det må da være mange etter hvert? Her er mine .. så langt. G&L ASAT Classic

Har denne lekkerbiskenen, har vært i mitt eie siden 2012 og det skal stå bra dårlig til før den ryker 2006-modell G&L Legacy USA, candy apple red med matchende headstock. G&L Vintage A

Jeg er ingen fotograf, men antar det duger. ASAT Special Semi-Hollow, 2001 modell.

Posted Images

Ble for ikke lenge siden eier av en Legacy Tribute. Ble veldig fort venn med den :) Kan hende at 12" radiusen er noe av årsaken, samt at vibratoen virker til å være veldig stabil. Har absolutt gitt mersmak! Får hive ut et bilde ved neste anledning..

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har denne lekkerbiskenen, har vært i mitt eie siden 2012 og det skal stå bra dårlig til før den ryker :)

post-10747-0-28917200-1344366923.jpg

post-10747-0-60800500-1344366999.jpg

post-10747-0-07060600-1344366915.jpg

2006-modell G&L Legacy USA, candy apple red med matchende headstock. G&L Vintage Alnico V pickups over det hele.

 • Liker 5
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Av med askebegeret så er du der ;) Nydelige økser!

Hehe. Askebegeret er mest en gimmick. Men siden jeg nesten alltid bruker neck-pickupen, så hender det det er ok å hvile handa på - så lenge jeg ikke trenger å dempe. Men det originale Fender-askebegeret passer altså ASAT Classic-bridgen.

[Edit]: "Blondie" har for øvrig samme bridge-pickup som den svarte Black Ice Bluesboy, der under askebegeret.

Endret av toralfsan
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ble for ikke lenge siden eier av en Legacy Tribute. Ble veldig fort venn med den :) Kan hende at 12" radiusen er noe av årsaken, samt at vibratoen virker til å være veldig stabil. Har absolutt gitt mersmak! Får hive ut et bilde ved neste anledning..

12" radius er jo standard på nesten alle G&L-gitarer, og på alle mine tre. Jeg har litt lavere action på min Legacy enn de to andre, men den brukes heller ikke så mye til å spille solo. Dessuten blir det litt mer output når strengene ligger tett på pup. Den låter som en litt fet Fender strat, men ruller jeg av bassen en aning, er den spot on.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

20151113_PB130865.JPG

Den var skummelt lik hvordan jeg hadde specca en G&L hvis jeg skulle custom bestilt. Hadde nok gått for tremolo og muligens nickel hardware og ebony gripebrett.

Har hatt et par G&L og ingen av dem har vært helt spot on for mine preferanser. Knallgode gitarer allikevel. Digger soapbar MFD pickupene. Spesielt i neck.

Her er et bilde av en classic custom som jeg nylig solgte. Rosewood/ebony gripebrett og tremolo, så hadde den nok blitt værende...

20151113_IMG_0011.JPG

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er ingen fotograf, men antar det duger.

ASAT Special Semi-Hollow, 2001 modell.

ASAT Special er helt sinnsykt nice, hadde en slik fra Tribute-serien og det er den mest allsidige gitaren jeg har spilt på! Alt fra tele-twang til muskuløs rock n roll på bridge pickupen, og den cleanlyden på neck-pickupen! Var på nippet til å custombestille en slik, men med kombinasjonen svak krone/sterk dollar og at G&L øker prisene ble det rett og slett ikke forsvarlig... Uansett, utrolig fin gitar! :D

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Bragets
   Vokalist, trommis og keyboardist søkes til 80-talls glam tribute band i Bergen. Søker seriøse individer som er villig til å sette av mye tid til øving. Mulighet for å “prøvespille” med oss på verftet. 
   Vi er i aldersgruppen 20-25.
   Musikken vi spiller er glam-metal fra 80-tallet, band som: Bon Jovi, Def Leppard, Kiss, Motley Crue, Ratt, Van Halen, Europe, TNT, Twisted Sister, Scorpions, Journey, Skid Row osv…
   Liker du cheesy 80s glam rock, og god stemning? 
   Ta kontakt her på forumet, eller e-post: Cheese-factory@hotmail.com
   - Spread the cheese! 
  • Av OsamaFetLaden
   Er litt nysgjerrig på denne gitaren: http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=59718219&q=Comanche&sort=0&sub_category=1.86.92&category=0.86&product_category=2.86.92.108&product_category=2.86.92.295&ref=fas
   Men kan det stemme at dette er en figured maple-topp, swamp ash--kropp og en hals av birdseye maple?
   Og er G&Ls produksjonsgitarer virkelig håndlagde?
  • Av toralfsan
   Da er min G&L Legacy HB Tribute endelig fikset og i perfekt stand, takket være fantastisk service fra Øyvind og Norsk Musikk i Tønsberg.
   Det kan se ut som om bridgen hadde fått seg en smell et sted på vei fra California til meg via forhandler i Kristiansand, for det var der, og ikke i nøtta forklaringen til at den ikke holdt stemminga lå.
   Nå er den stemt, holder seg stemt, er perfekt intonert, med lav, fin action som passer meg, den har fått ny nøtt og strengetre og låter kuler og krutt - skarp og glassy eller fett lead med HB.
   Kan bare anbefale Norsk Musikk for alle som trenger en gitarfiksing i Tønsberg eller i nærheten.
   https://www.facebook.com/NorskMusikkInstrument
   PS: Den er ikke til salgs lenger ;-)

  • Av Microdomus
   ... endte slikt! Vert hekta på Faith No More i det siste, så spilte inn en liten instrumental medley basert på plata "The Real Thing". Begynner endelig å bli litt klok på Logic Pro 9, etter 12 år som Cakewalk/SONAR bruker.
   Forøvrig bruktes BKP`s Aftermath PUs gjennom en hjemmesnekkra AXE-FXII patch, bass gjennom Line 6 Bass Pod, Superior Drummer 2.0 og HALion Sonic.
   https://soundcloud.com/microdomus/no-more-faith-a-faith-no-more

  • Av toralfsan
   Nå har jeg hatt min G&L ASAT Classic i nesten ett år, og etter å ha spilt på den praktisk talt hver dag jeg er hjemme, har jeg god bakgrunn for å anmelde den. Det er en guttedrøm som er gått i oppfyllelse, etter at jeg for ca. 40 år siden (!) prøvde en 60-talls Telecaster hos kompis. Et slikt instrument har jeg alltid ønsket meg.

   Mange telecastere, fra USA, Mex, Japan og brukte er blitt prøvd gjennom årene, og lysten er ikke blitt noe mindre. Ved siden av den gode spillbarheten er det den superenkle konstruksjonen med to single coil pickuper, volum- og tone-potmeter og treveis bryter, som har fristet. Og selvsagt lyden. En gitar som med en flipp på lillefingeren bytter mellom skjærende metallisk twang fra bridge-mikrofonen og silkemyk, fyldig trøkk fra neck-pickupen er drømmen som ble levende. Fender-lyden er vanskelig å få ut av øret.

   Grunnen til at det ble en G&L ASAT Classic og ikke en Fender Telecaster er dels at de gode Fender Tele-gitarene var for dyre, dels at jeg hadde prøvd noen G&L-instrumenter og falt for håndverket, finishen, spillbarheten og lyden. Jeg bestilte min ASAT fra USA via amerikansk forhandler. Amerikanske G&L-gitarer kan alltid bestilles fra en egen meny, som en custom shop-gitar. Eller målsøm, om man vil. Min ASAT bestilte jeg slik jeg selv ville ha den, med klassisk C-profil hals i hard lønn med flatt 12" gripebrettradius og standard medium jumbo bånd på lønn gripebrett. Jeg har også clear satin finish, veldig spillbar både med tørre og svette fingre. Lønnefargen holder seg også lengre, lakken gulner ikke så fort. Kroppen er en standard tele-figur med premium butterscotch blonde semitransparent farge på ask (swamp ash) treverk. Det er den finishen jeg alltid har ønsket meg, den klassiske tele-finishen fra 1951-52. Gitaren ble levert i en tung G&G Tolex hardcase som passer så tight at det ikke er mulig å bruke den med reima montert.

   Pickupene er Leo Fenders klassiske G&L MFD singlecoils, med svart topp. Plekterbrettet er svart, og kontrollene er vanlig tele-type treveisbryter med volum- og tone-pot'er. Stemmeskruene er standard G&L lukkede 12:1, ikke låsende. Stolen er G&Ls klassiske åpne "Leo"-type med seks bronsestillskruer. Altså ikke de legendariske G&L Saddle-Lock stolene som skal ha enda bedre sustain (ASAT-ene er kjente for sin spesielle sustain). Saddle-Lock stolene er standard på ASAT Special og deluxe, og det frister å skaffe meg en G&L ASAT Tribute Deluxe med Alnico humbøkkere (Indonesia-bygd) som reserve.

   Skal jeg være kritisk, er halsen så smal at jeg har måttet vende meg til ikke å bende eller vibrere den høye E-strengen nedover (jeg er vant til å kunne gjøre det fra kassegitar, spesielt med akkorder). Men jeg vil heller ha det slik når den ellers er så lettspilt. Den flate halsen gjør ellers både bending og glissando lett som smør.

   Mekanikken er overbevisende solid. Du får litt Harley-feeling. Godt dimensjonert, myk, med god motstand. Langt fra billig industrijunk. Finishen på hele gitaren er av samme merke. Alt bare stemmer. G&L driver ikke masseproduksjon, de håndbygger alle gitarer på bestilling, og bygger 12 til 20 gitarer om dagen totalt. Jeg fikk gitaren tilsendt fra USA på vinterstid, etter 4 måneder, båndene hadde "vokst" litt ut og kjentes, men det har gått seg fint til uten at jeg har behøvd å gjøre noe etter at den kom i hus. Halsen er PLEK'et, og krevde absolutt ingen justering, det gjør den fremdeles ikke. Jeg har aldri spilt på en så perfekt oppsatt gitar før. Og hele herligheten kostet rundt 9000 med frakt og moms (gode rabatter å få hos US forhandlere). Pris i Norge, fra den nye importøren ID Musikk, vil typisk ligge rundt 12-13.000, fra Europa omtrent det samme eller litt mer alt inkl. Gitaren er ganske tung, men passer meg bra. Kroppen er ikke formet etter hofta på noen måte, det er standard "firkantet" Tele.

   G&L MFD-ene er bygget litt annerledes enn tradisjonelle singlecoils, og har mer volum i de lavere registrene, de låter altså varmere, uten å miste diskant. De bruker én stor keramisk magnet som ligger under hele pickupen, med jernpinner som fører magnetfeltet opp til hver streng, der tradisjonelle singlecoils bruker en alnico-magnet til hver streng. Disse er også individuelt justerbare, så du kan få litt økt eller senket volum på hver av strengene om du vil. Den store magneten gir kraftigere output enn alnico-varianten.
   MFD-pickupene er veldig følsomme og har høy output med lite støy. Den store forskjellen til en standard US Tele er at G&L-singlecoilene gir mer drag, selv om de også har en fin "hi-fi" oppløsning. De er en drøm å spille clean, men grumser heller ikke til når jeg spiller med mye gain, selv om de er lette å få til å hyle eller dra ut tonene med enorm sustain. Den metalliske tele-lyden er der i fullt monn på stol-pickupen, mens halspickupen gir fornemmelsen av røykfylte kjellerlokaler. Her er den typiske Fender-lyden i fullt monn, det er bare mer av den. Men disse pickupene kan også gi varme, nesten som i en humbucker. De er veldig følsomme for gain og tone og hvordan du spiller på dem. Samtidig veldig forutsigbare. G&L har to typer MFD singlecoils, den klassiske (som min ASAT har), og de "fete" MFD-ene som har enda høyere output og mer varme.
   Her er et eksempel på G&Ls MFD singlecoils (slike jeg har på min ASAT) mot tradisjonelle alnico singlecoils som du finner på en trad Telecaster, med like gitarer (ikke den samme som min), der bare pickupene er forskjellige:
   http://youtu.be/fVR7zt08SK4

   Alt i alt er min ASAT en veldig allsidig gitar. Jeg spiller ikke med tremolo, og savner det heller ikke. Gitaren kom fra fabrikken med 010-046 d'Addario (med hel G-streng), og det er hva jeg også bruker. De er lette å bende mer enn musikken skal ha. Uten at gitaren mister stemming eller andre lyter. Her er det soleklart gitaristen som er begrensningen, men gitaren duger utmerket både til clean jazz- og blues, pop og rock med lite eller mye vreng, og høyvolum solo med "kjøtt" i bånn. Mange sverger til P90 (G&L kan også levere P90), men disse singlecoilene har mye av det samme, og samtidig mer twang. Dette blir nok hovedinstrumentet mitt i mange år, det er et slikt instrument som bare blir bedre og bedre så lenge det spilles på og passes på. Og som en "gammeldags" USA-bygd Tele av Leo Fender-konstruksjon er den laget for å tåle skikkelig bruk.
   [Edit 13.12.2012: lagt inn mer info om pickup, norsk forhandler og video med pickup-sammenligning].

 • Siste aktive tråder

  • takk. men den må hentes, dessverre.
  • Eneste mulighet for å komme videre nå er nok å prøve med en annen kondensator mic.  Lydkortet fungerer fint med gitar rett inn - og da vil jeg anta at en dynamisk mic også fungerer - om det ikke skulle være en feil med xlr inngangene på begge kanaler som reduserer nivået. Det anser jeg som lite trolig. Andre kabler er prøvd uten resultat. Tviler også på feil i setup i DRW da lavt nivå og støy/sus er akkurat det samme gjennom hodelelefonutgangen på lydkortet. Får høre litt rundt om noen i nærheten har en  som kan lånes. I ytterste konsekvens - kjøpe en fra butikk som har x antall dager åpent kjøp/returrett.
  • Er det full stopp i prosjektet?
  • JC22 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=205905820
  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.