Web Analytics
Jump to content

Bambi på glattisen.


Truckstop Chuckie
 Share

Recommended Posts

I havet av klokke-, whisky- og øltråder så klinker jeg til med en slags pedalsteel-tråd.

Jeg kjøpte meg altså pedalsteel i sommer. Det tok ca 15 år før jeg turde å forsøke meg på det. Selv om jeg fremdeles er for ung å regne kan det tenkes at det å begynne å spille pedalsteel i en alder av 33 år kan ses som en form for midtlivskrise/risikosport. Både for en selv og de rundt en.

I et ledd for å presse meg til å øve litt så tenkte jeg at det kanskje var like greit å dele både spede forsøk på spilling og tanker/erfaringer rundt pedalsteel. Ved siden av undertegnede så vet jeg om to andre her på forumet som også har skaffet seg pedalsteel i løpet av det siste halve året.

Pedalsteel må man øve mye på, noe jeg ikke har tid til, så det blir så-som-så. Det viktigste er å ha det moro.

Et forum må tenke bredde. Andre kan ta for seg fortendelene og sweepingen. Jeg tar gjerne for meg bunnivået.

Så, her kommer første smakebiten av veien mot..., et eller annet. Har kanskje tatt i pedalsteelen fire ganger siden august og driver fremdeles og finne ut hvor de forskjellige akkordene er, for ikke snakke om å bytte mellom dur og moll. Det skakke værra lett.

Og så var det dette med å sette inn mediespillere i forumet, da....

https://soundcloud.com/henningbh/cover-your-ears

Link to comment
Share on other sites

Takk, takk. :)

Ekstremt nybegynner her. Begynner å skjønne litt hvor de forskjellige dur- og moll-akkordene er, men kødder det til straks jeg skal prøve å spille melodier.

Muligens litt kvass tremolo, ja. Syns ellers det er fint med litt tremolo på pedalsteel. Det utligner på en måte manglende intonasjonsferdigheter. :P

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Gøy! Jeg elsker steel, men kan ikke spille det selv. Men har plukka mye fra de gamle steel gutta på gitar da, veldig lærerikt.

Det trenger jo ikke være avansert for å låte j... fint, bare hør på "blue bus" med Lanois f.eks., det er jo helt magisk! Men er stort sett alt Lanois gjør magisk da ;)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lanois hopper bukk over det meste av tradisjonell pedalsteel-lærdom føler jeg, men det låter utrolig fint.

Ellers merker jeg, i motsetning til med gitar der det er givende å sitte å tørspille uten noe å spille til, så er det å ha et backingtrack å spille over av stor verdi. Inspirerende.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hopper etter Kjell Karlsen.

Første spede forsøk på å holde meg sånn noenlunde innen samme posisjon hele tiden (beveger meg over fire 'bånd').

Blir mye 'måfå-spilling', så har ikke anelse om det kan gjøres på noen 'riktig' måte, men men.

Cheesy aften her. Rødvin og 'Love me tender'. Elvis snur seg i graven.

https://soundcloud.com/henningbh/love-me-tender

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Hører jo at du begynner å få teken på instrumentet. Det er jo svært mange variasjonsmuligheter her (bends, slides, swells..) men du fant jo frem til flere av de sentrale teknikker på opptaket :-)

Karlsen spilte veldig fint med Thomas Dybdahl (solopartiene med KK og Eick fungerte).

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.