Web Analytics
Jump to content

Bambi på glattisen.


Truckstop Chuckie

Recommended Posts

I havet av klokke-, whisky- og øltråder så klinker jeg til med en slags pedalsteel-tråd.

Jeg kjøpte meg altså pedalsteel i sommer. Det tok ca 15 år før jeg turde å forsøke meg på det. Selv om jeg fremdeles er for ung å regne kan det tenkes at det å begynne å spille pedalsteel i en alder av 33 år kan ses som en form for midtlivskrise/risikosport. Både for en selv og de rundt en.

I et ledd for å presse meg til å øve litt så tenkte jeg at det kanskje var like greit å dele både spede forsøk på spilling og tanker/erfaringer rundt pedalsteel. Ved siden av undertegnede så vet jeg om to andre her på forumet som også har skaffet seg pedalsteel i løpet av det siste halve året.

Pedalsteel må man øve mye på, noe jeg ikke har tid til, så det blir så-som-så. Det viktigste er å ha det moro.

Et forum må tenke bredde. Andre kan ta for seg fortendelene og sweepingen. Jeg tar gjerne for meg bunnivået.

Så, her kommer første smakebiten av veien mot..., et eller annet. Har kanskje tatt i pedalsteelen fire ganger siden august og driver fremdeles og finne ut hvor de forskjellige akkordene er, for ikke snakke om å bytte mellom dur og moll. Det skakke værra lett.

Og så var det dette med å sette inn mediespillere i forumet, da....

https://soundcloud.com/henningbh/cover-your-ears

Link to comment
Share on other sites

Takk, takk. :)

Ekstremt nybegynner her. Begynner å skjønne litt hvor de forskjellige dur- og moll-akkordene er, men kødder det til straks jeg skal prøve å spille melodier.

Muligens litt kvass tremolo, ja. Syns ellers det er fint med litt tremolo på pedalsteel. Det utligner på en måte manglende intonasjonsferdigheter. :P

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Gøy! Jeg elsker steel, men kan ikke spille det selv. Men har plukka mye fra de gamle steel gutta på gitar da, veldig lærerikt.

Det trenger jo ikke være avansert for å låte j... fint, bare hør på "blue bus" med Lanois f.eks., det er jo helt magisk! Men er stort sett alt Lanois gjør magisk da ;)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lanois hopper bukk over det meste av tradisjonell pedalsteel-lærdom føler jeg, men det låter utrolig fint.

Ellers merker jeg, i motsetning til med gitar der det er givende å sitte å tørspille uten noe å spille til, så er det å ha et backingtrack å spille over av stor verdi. Inspirerende.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hopper etter Kjell Karlsen.

Første spede forsøk på å holde meg sånn noenlunde innen samme posisjon hele tiden (beveger meg over fire 'bånd').

Blir mye 'måfå-spilling', så har ikke anelse om det kan gjøres på noen 'riktig' måte, men men.

Cheesy aften her. Rødvin og 'Love me tender'. Elvis snur seg i graven.

https://soundcloud.com/henningbh/love-me-tender

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Hører jo at du begynner å få teken på instrumentet. Det er jo svært mange variasjonsmuligheter her (bends, slides, swells..) men du fant jo frem til flere av de sentrale teknikker på opptaket :-)

Karlsen spilte veldig fint med Thomas Dybdahl (solopartiene med KK og Eick fungerte).

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.