Web Analytics
Jump to content

humbucker til lavmælt jazz-klimpring


arneK
 Share

Recommended Posts

Lavmælt jazz-klimpring, Telecaster, humbucker,,,,,,,,,,?

He he,.......... Keith Richard style?

I gitaren til Keith sitter det muligens en Gibson PAF som er vendt 'feil' vei med skruene ned.

Richards har også gjort det eneste riktige med en vintage Fender: kastet ut de horrible Kluson-tunerne og satt inn Sperzel.

Link to comment
Share on other sites

I gitaren til Keith sitter det muligens en Gibson PAF som er vendt 'feil' vei med skruene ned.

Richards har også gjort det eneste riktige med en vintage Fender: kastet ut de horrible Kluson-tunerne og satt inn Sperzel.

Jeg har og har hatt flere gamle Fendere med originale stemmeskruer, aldri hatt problemer med de. Så horrible, neppe.

PAF og en gammal Champion pickup i broa. For et par år siden så kunne du få tatt på en Champion pickup til en forholdsvis billig penge, men de har dessverre rast oppover i pris. Det er så og si samme pickup som i de gamle blackguardene, man må bare feste på en baseplate.

Link to comment
Share on other sites

For å få fart i gamle telecastere, gjør som Brent Mason og Keith Richards: ut med Kluson, inn med Sperzel. Kvitt deg med stål ash tray bridge og sett inn ren messing six-saddle (Richards har en Schecter, Mason en Gotoh Gtc201 brass). Kast original neck pickup og sett inn en Gibson humbucker.

Sist men ikke minst må man slite bort mest mulig Fullerplast så kroppen får puste. Mason har vel også vist at gitaren låter like bra eller bedre om man bytter ut Fullerplasten med litt gråblå car primer (underlag for billakk...)

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Jepp og det er kanskje derfor noen svarer:

" ut med Kluson, inn med Sperzel".

Når man først bytter til humbucker kan man like gjerne fortsette oppgraderingen. Anbefaler Gotoh Gtc201 brass (NB de finnes også i stål men det må være solid messing i både plate og sadler). Sperzel gir mer masse ved headstock. Evt er Schaller en mulighet.

Dette er samme type mods som Keith Richards, Brent Mason og Andy Summers har gjort.

Hyrcaninan: ja den var rettet til deg da jeg tipper du ikke var noen Sperzel-fan :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.