Web Analytics
Jump to content

humbucker til lavmælt jazz-klimpring


arneK

Recommended Posts

Lavmælt jazz-klimpring, Telecaster, humbucker,,,,,,,,,,?

He he,.......... Keith Richard style?

I gitaren til Keith sitter det muligens en Gibson PAF som er vendt 'feil' vei med skruene ned.

Richards har også gjort det eneste riktige med en vintage Fender: kastet ut de horrible Kluson-tunerne og satt inn Sperzel.

Link to comment
Share on other sites

I gitaren til Keith sitter det muligens en Gibson PAF som er vendt 'feil' vei med skruene ned.

Richards har også gjort det eneste riktige med en vintage Fender: kastet ut de horrible Kluson-tunerne og satt inn Sperzel.

Jeg har og har hatt flere gamle Fendere med originale stemmeskruer, aldri hatt problemer med de. Så horrible, neppe.

PAF og en gammal Champion pickup i broa. For et par år siden så kunne du få tatt på en Champion pickup til en forholdsvis billig penge, men de har dessverre rast oppover i pris. Det er så og si samme pickup som i de gamle blackguardene, man må bare feste på en baseplate.

Link to comment
Share on other sites

For å få fart i gamle telecastere, gjør som Brent Mason og Keith Richards: ut med Kluson, inn med Sperzel. Kvitt deg med stål ash tray bridge og sett inn ren messing six-saddle (Richards har en Schecter, Mason en Gotoh Gtc201 brass). Kast original neck pickup og sett inn en Gibson humbucker.

Sist men ikke minst må man slite bort mest mulig Fullerplast så kroppen får puste. Mason har vel også vist at gitaren låter like bra eller bedre om man bytter ut Fullerplasten med litt gråblå car primer (underlag for billakk...)

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Jepp og det er kanskje derfor noen svarer:

" ut med Kluson, inn med Sperzel".

Når man først bytter til humbucker kan man like gjerne fortsette oppgraderingen. Anbefaler Gotoh Gtc201 brass (NB de finnes også i stål men det må være solid messing i både plate og sadler). Sperzel gir mer masse ved headstock. Evt er Schaller en mulighet.

Dette er samme type mods som Keith Richards, Brent Mason og Andy Summers har gjort.

Hyrcaninan: ja den var rettet til deg da jeg tipper du ikke var noen Sperzel-fan :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.