Web Analytics
Jump to content

Bass lærebøker.


bjosted

Recommended Posts

Hei.

Er det noen som kan anbefale lærebøker i bassgitar.

Jeg er snart 60, og kjøpte meg en bassgitar for ca et år siden. Har spilt gitar i snart 50 år ( mest enkle viser og gitarkomp. ikke soloing) , men på grunn av en ulykke ( nakkebrudd) så er fingrene ikke like raske lengre.

Bassen klarer jeg bedre, men må bruke plekter pga fingrene. Sliter litt med å finne frem i jungelen av internett-lære ting, og skulle gjerne hatt noen bøker, helst på norsk. Har sett litt

på sidene til Scott Devine på youtube, men føler jeg mangler mye på teoribiten. Mye av det jeg lærte da jeg begynte med gitarspillingen har gått i glemmeboken, så jeg trenger litt oppfriskning der også.

Det jeg er på utkikk etter er en enkel måte å lære/skjønne scalaer og når/hvordan bruke slike ting. Liker mye slags musikk, rock,country,blues, osv, så det hadde vært fint om bøker inneholder enkle steg på veien til å forstå og bruke scalaer til ulik type musikk.

På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg lånte bøkene til Madsen på biblioteket, og ble litt skuffet. Tynne bøker som ikke gav meg noe særlig.

Jeg fikk heller ikke så mye ut av de. Men det var de eneste jeg kom på som var skrevet på norsk.

De bassbøker jeg kan huske å ha hatt ble utbytte av er transkripsjoner av Paul McCartneys basslinjer i The Beatles (et lynkurs i pop/rock). Ed Friedmans bok om Walking Bass Lines. Og et og annet kapittel i en bok som het 'Bass Bible' eller noe i den duren.

Resten lærte jeg vel egentlig av å spille med andre (få inn rutiner).

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Madsens bøker i kulturskolen, med stort hell. Men de er nok ikke så velegnet for selvstudier. De har en litt snodig progresjon og er litt tvetydig - strør om seg med teoretiske begrep og notelære samtidig som han bruker uttrykk som "bruk ørene, det er grooven som er viktigst". I tillegg mangler det noen toner her og der (står skrevet i notasjon, men ikke i tab).

Men til å trene på spesifikke konsept/teknikker er bøkene gode, og kompet på CDen er bra.

Når det gjelder teori og skala og slikt, kan du sjekke RGTs "Improvising Bass Guitar"-serie. Jeg har ikke førstehåndserfaring med akkurat disse bøkene, men er fornøyd med alt annet jeg har defra.

http://booksforguitar.co.uk/rgt-exam-books/improvising-bass-guitar-handbooks.php

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Boka til Ariane Cap er nok akkurat det du ser etter. Den heter "Music Theory for the Bass Player" meget bra laget med logisk og grundig gjennomgang klare fine diagrammer etc.
 Godt fornøyd med den. I tillegg har hun en webside/ blog der hun har lagt ut videoer for mange av kapitlene.

https://arisbassblog.com/

Her finner man litt om boken, tror det skal gå an å laste ned et prøvekapitel også.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.