Web Analytics
Jump to content

skallopert hals?


arneK

Recommended Posts

Det er vel normalt å kun skallopere halve halsen. Gripebrettet er forøvrig bare i veien med tanke på at strengen vibrerer fritt fra bånd til sadel. Det kan dog ført bli litt 'sjøsyk' vibrato om man presser for hardt ned tynne strenger.

Link to comment
Share on other sites

Skallopering kan gjøre tungspilte gitarer til en drøm, se bare på dette bildet:

IMG_1702.jpg

Bakdelen med skallopering - for mange - er at det krever en presis hånd, slik at strengen ikke blir klemt ned for hardt. Dette kan være spesielt vrient med noen akkorder. For å se om det er noe for deg må du nesten bare prøve. Det er heldigvis mulig å prøve før du kjøper. :)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Skallopert hals er helt sjef! Kanskje litt uvant helt i starten, men etterhvert vil du utvikle en helt annen teknikk (lettere touch) og feel som du også "overfører" til de andre ikke-skalloperte gitarene dine. Er heller ingenting problematisk med å skallopere hele gripebrettet, tror det vil føles litt merkelig å bare skallopere halve :)

Link to comment
Share on other sites

Skallopert hals er helt sjef! Kanskje litt uvant helt i starten, men etterhvert vil du utvikle en helt annen teknikk (lettere touch) og feel som du også "overfører" til de andre ikke-skalloperte gitarene dine. Er heller ingenting problematisk med å skallopere hele gripebrettet, tror det vil føles litt merkelig å bare skallopere halve :)

Det er noen av som som er for gamle/sterke/tunge på labben til å kunne gjøre annet enn å drømme om en lettere touch :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde veldig høye bånd på en Carvin i min spede ungdom, og likte det ikke da, men på Suhr-gitaren jeg nettopp kjøpte er det enda høyere bånd, og nå synes jeg det er supert. Virker som fingertuppene suger seg fast i strengene, på en måte, lizm, esse. Er det noe à la den følelsen dere får av skallopert? (autokorrekturen er ganske insisterende på at det ordet jeg egentlig vil skrive er "skalpert")

Jeg kunne forøvrig tenkt meg å prøve det med veldig tynne strenger for å rasere gamle John McLaughlin-tricks.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ødela en Hagstrøm Swede midten av 80-tallet med veldig amatør hjemme skallopering .

Slipte gjennom Ebony fretboarden og greier .

Selvfølgelig godt inspirert av YJM . hehehe

Gitaren var noe dritt uansett så ikke så nøye .

Kjennes helt forskjellig . Veldig høye bånd kan ligne litt .

Spørs jo hva type stil det går i .

Det heller vel mer mot shredding vil jeg si .

Link to comment
Share on other sites

Intoneringen blir fort litt hytt og pine med tynnere strenger på scallopert hals.

Leste nylig gjennom både den autoriserte (selvbiografiske m/skrivehjelp) og den uautoriserte historien om YJM (Lannerback). Og fikk ned det forklaring på enkelte spekulasjoner, spes det med hvordan samme gitarist til tider kan låte såpass forferdelig og såpass brilliant samtidig... Kombinasjonen av brilliant talent (nærmest genialt tilsnitt), vanskelig oppvekst (faren borte, moren lettere mentalt syk), hardt arbeid (mye dedikert øving), dedikasjon og etterhvert, når suksessen kommer, vanvittige mengder alkohol og kokain samt en bilkræsj m/komautfall.. deretter rehabilitering og forsøk på å stable karrieren nogenlunde på beina..

På sitt beste var/er (skjønt ikke like ofte lengre...) Malmsteen blant tidenes suverent mest grensesprengende gitarister... På sitt verste en storkjeftet freser med stormannsgale tendenser og litt overdreven vibrato.

Underholdende var det i alle fall... (Både boka og karrieren...). Og vil fortsatt mene han står som en av de mest innflytelsesrike gitarister gjennom tidene (skjønt ikke alle innrømmer denne fascinasjon..) og det ville han faktisk også vært selv om han hadde lagt opp karrieren etter Alcatrazz... Selv på live opptakene fra Stockholm som åttenåring, før avreise USA, er nitti prosent av den vanvittige (og til da enestående) teknikk på plass..

Edited by skela
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.