Web Analytics
Jump to content

Studiobass


2ralf
 Share

Recommended Posts

Er ute etter en bass i jungelen, og har behov for noen ideer og meninger angående en potet av en bassgitar. Den må kunne håndtere jazz, blues, pop, rock, og noe tyngre rock (men ikke metall, og heller ikke til klassisk) - og det skal være en elektrisk. I utgangspunktet skal den kjøres gjennom en Fender Rumble 200v3, men her kan det endre seg raskt. Prisen (gjerne brukt, men også ny) bør ikke overstige 5000,- +/- 1000,-.

Noen tips for en allround bass (spiller ikke bass selv, så stoler på gjennomsnittet av kommentarene som kommer...)

Link to comment
Share on other sites

Du får vel ikke Music Man Stingray på det budsjettet, men jeg kan også anbefale Sterling by Music Man Ray34 som en god allrounder som jeg vet finnes brukt innenfor prisrammen.

Men egentlig er det mange basser som er allroundere. Jeg er fortsatt svak for PJ-basser, siden det er en kraft i P-pickupen som det er vanskelig å få til med en ren jazzbass, samtidig som det er en fleksibilitet i den J-pickupen for litt mer definerte, slankere lyder når man skulle trenge det. Og blander man dem så er det mange muligheter.

Ellers kan du vel ikke gå feil med en standard P-bass heller. For studioarbeid er det uansett mye som kan gjøres med eq, compressorer etc.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 70s reissue jazz bass til salgs (MiM). Det er definitivt en potet av en bass. Den har så og si kun vært brukt som studiobass. Jeg skal morsomt nok bytte den ut til en som passer bedre til den ene sjangeren du ikke var interessert i. :) Send meg en PM om du er interessert, den ligger ute på finn.

Link to comment
Share on other sites

Den G&L ASAT'en som skela linker til er latterlig mye bass for pengene. Veldig allsidig også. Kanskje litt mye knotter og brytere for enkelte, men man lærer fort hva de gjør for noe.

Vet det. For meg slår forfengeligheten inn. Jeg klarer ikke G&L-headstocken, ellers hadde jeg sikkert kjøpt en for lenge siden. For dem som ikke har slike ulogiske grunner: Løp og kjøp!

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.