Web Analytics
Jump to content

Studiobass


2ralf

Recommended Posts

Er ute etter en bass i jungelen, og har behov for noen ideer og meninger angående en potet av en bassgitar. Den må kunne håndtere jazz, blues, pop, rock, og noe tyngre rock (men ikke metall, og heller ikke til klassisk) - og det skal være en elektrisk. I utgangspunktet skal den kjøres gjennom en Fender Rumble 200v3, men her kan det endre seg raskt. Prisen (gjerne brukt, men også ny) bør ikke overstige 5000,- +/- 1000,-.

Noen tips for en allround bass (spiller ikke bass selv, så stoler på gjennomsnittet av kommentarene som kommer...)

Link to comment
Share on other sites

Du får vel ikke Music Man Stingray på det budsjettet, men jeg kan også anbefale Sterling by Music Man Ray34 som en god allrounder som jeg vet finnes brukt innenfor prisrammen.

Men egentlig er det mange basser som er allroundere. Jeg er fortsatt svak for PJ-basser, siden det er en kraft i P-pickupen som det er vanskelig å få til med en ren jazzbass, samtidig som det er en fleksibilitet i den J-pickupen for litt mer definerte, slankere lyder når man skulle trenge det. Og blander man dem så er det mange muligheter.

Ellers kan du vel ikke gå feil med en standard P-bass heller. For studioarbeid er det uansett mye som kan gjøres med eq, compressorer etc.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en 70s reissue jazz bass til salgs (MiM). Det er definitivt en potet av en bass. Den har så og si kun vært brukt som studiobass. Jeg skal morsomt nok bytte den ut til en som passer bedre til den ene sjangeren du ikke var interessert i. :) Send meg en PM om du er interessert, den ligger ute på finn.

Link to comment
Share on other sites

Den G&L ASAT'en som skela linker til er latterlig mye bass for pengene. Veldig allsidig også. Kanskje litt mye knotter og brytere for enkelte, men man lærer fort hva de gjør for noe.

Vet det. For meg slår forfengeligheten inn. Jeg klarer ikke G&L-headstocken, ellers hadde jeg sikkert kjøpt en for lenge siden. For dem som ikke har slike ulogiske grunner: Løp og kjøp!

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.