Web Analytics
Jump to content

NBD - Fender Aerodyne Jazz bass CIJ


sarge

Recommended Posts

Jeg har leeeenge hatt lyst på en svart Fender Aerodyne uten plekterbrett. En veldig clean look med lekker binding og en veldig fin vekt og balanse. Nyprisen har gjort at den var utenfor rekkevidde, men så dukket denne opp på finn og i dag fikk jeg den i hus. Helt original er den ikke. Bridgepickup er visst byttet med en fra Seymour Duncan og brua byttet til en uoriginal Badass bass II. Akkurat den er jeg ikke så fornøyd med at var uoriginal, men bassen er veldig fin å spille på og pickupene låter bra. Nå må jeg bare få byttet strenger, så får vi se om den blir en keeper. :-)

20151015_20151015_205753_aerodyne.jpg

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Du skal ikke være lei deg for at det sitter en Badass på den. Det er utrolig så mye det gjør med lyden i positiv retning. Skulle det gremme deg for mye, kan jeg kjøpe stolen av deg.

Edit-

Husker jeg hadde skikkelig lyst på en sånn, men så kom jeg til å tenke på at jeg har veldig mange flere basser enn det jeg behøver, og som jeg aldri spiller på.

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden hadde vi øvingsrom der DeLillos hadde utstyrlager. Jeg fikk en gang betalt for å lempe av turnétraileren og som den instrumentnerd jeg er tok jeg en titt i et par av gigbagenene for å se hva de brukte. Den sorte bassen (som jeg tror er et av hovedinstrumentene) var som antatt en Japan Aerodyne.

Link to comment
Share on other sites

Ja, for det første er det jo en PJ. Den er rutet fra baksiden og har dermed ikke kontrollplate foran. Den har heller ikke plekterbrett, men har kremfarget binding rundt toppen av kroppen.

Den viktigste forskjellen er nok at den er tynnere og lettere i kroppen. Toppen er også lett buet ut mot kantene. Ypperlig for meg med litt dårlig rygg.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ja, det er også en design"feature" at det kun er markeringer på siden. Det er for øvrig en standard Jazzbasshals med smal nut osv. Det er også bare kroppen som har binding. Halsen har ikke det.

PS: Jeg så forresten deLillos opptre på Lindmo på NRK i kveld, og også der brukte Lars Beckstrøm en slik bass. Jeg tror han har brukt den i mange år, så enten er han ikke så ivrig på utstyrsfronten, eller så har han funnet en bass som kan gjøre alt det han vil. Jeg tar det som et kvalitetstegn, uansett.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ja det er kvalitetstegn. Duff McKagan turnerte også verden rundt med en slik (og en P/J Japan special jazz bass).

Med andre ord; dette bør bli din nye hovedbass. Parker resten av samlingen din i skapet (eller bruk som peisved). :-)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.