Web Analytics
Jump to content

Ødelagt volum pot JMP-1


MacKay

Recommended Posts

Jeg har en Marshall JMP-1 preamp (rack) hvor volumpotmeteret har tatt kvelden. Er det noen som vet hva slags type potmeter det er?

P.S.

Axe Fx er for pyser. Rack is the new black.

Tenkte å bygge opp en rig rundt min mye brukte, men nedstøvete JMP. Sist den ble brukt var på eksamen på vgs i 1999. Mener å huske at War av Joe Satriani var på setlista.

Jeg er på utikk etter et nytt (brukt) sluttrinn, men det hører vel strengt tatt hjemme i kjøp og salg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg prøver også å holde meg unna Axe Fx så lenge det går. Det ser ennå ikke ut som de fikser en alt-i-ett løsning. De fleste ender opp med å koble opp en lang rekke andre typer tilbehør (expression, Wah, oktaver, looper osv) og totalt blir det ikke så plassbesparende. Det er vel også normalt å holde seg til få modelleringer.

Siste versjon (pedalbrett utgave) er mer kompakt men ser ut som om looper mode ikke lar seg kombiner for enkelt på samme fotbrett). Så det blir vel mer en avansert M9 (dyr delayboks).

Dyrt er det også (og høyt henger de sa reven...) :-) Lenge leve G-major!

Link to comment
Share on other sites

http://www.premierguitar.com/articles/23116-rig-rundown-zz-tops-billy-gibbons-and-dusty-hill-2015

Billy Gibbons og Dusty Hill har ca en halv milliard kroner hver i reserve men kjører fortsatt Jmp-1 til Valvestate sluttrinn..

Reservedeler finner du her:

http://www.voodooamps.com/home/Modifications/FAQsPages/FAQsMarshallJMP1/tabid/1018/Default.aspx

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har selv fremdeles JMP-1'en jeg kjøpte i '94.

Har aldri svikta meg :-)

Ja jeg lurer litt på hvorfor få velablerte artister bruker modellering til annet enn delay/reverb. Dweezil Zappa bruker Axe Fx i stedet for forsterker men har en rekke pedaler i front og loop (som ble forklart med at prosessoren ikke tålte for mange parallelle oppgaver). Brian May (med 1.5 milliarder kr i formue) bruker fortsatt AC30 og en TC Gmajor til alle effekter utover en rack wah.

Jeg forstår at man kan spare litt transportutgifter ved å digitalisere deler av oppsettet (tape echo og rørklang på turne er f.eks vanskelig å forsvare på moderat budsjett..).

Link to comment
Share on other sites

Ingen årsak. Tror man fortsatt kan få mye ut av preamper og sluttrinn med løse effekter. Problemene med alt-i-ett løsninger dukker opp i takt med at andre fabrikanter tilbyr smarte etterlengtede konkurrerende produkter.

Angående Axe Fx så kjører vel Animals ås Leaders kun modellering. Men de reiser rundt med halvannen meter høye Mackie scenemonitorer og kobler på ekstern Boomerang looper.

Det virker som om den siste floor versjon av Axe Fx har looper mode på samme buttons som amps/effekter og man får da samme dilemma som på M9/M13 (brukerne ender opp med å koble andre effekter opp til bruk når det loopes).

Kanksje blir man gammel/sær/gnien. Men tror man fortsatt kan få fett oppsett med Jmp til effekter til sluttrinn.

Skal endre oppfatning den dagen det dukker opp en standalone digital ampsim i boksformat som faktisk får et marked. :-)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bluguitar (analog pre/poweramp med microtubes) er et mulig alternativ.

Jeg bruker daglig en 11r som lydkort og til øving men setter da normalt pedalbrett i front og bruker stort sett kun amp og cab sim til monitor.

Vil egentlig tro Axe Fx burde lansert en standalone effekt brett (omtrent slik den forrige de lanserte) med mulighet for extension/remote for looper og liknende (forsåvidt mulig dette alt eksisterer...).

Og deretter en standalone amp/cab sim ala Bluguitar som kan brukes mot flere enheter. Det sitter allikevel to stk TigerSharc chips i original boks så man kunne like gjerne splittet opp disse.

Det slår meg liksom at ingen av firmaene som lager amp/cab sin lykkes med å selge disse løst, de er alltid bundlet opp not en rekke effekter som stort sett alltid finnes i bedre versjoner i standalone enheter.

Hvis noen har en god forklaring på fenomenet er jeg lutter øre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.