Web Analytics
Jump to content

Banjo


ramb00m
 Share

Recommended Posts

 • 2 weeks later...

Banjo e vel som de fleste andre instrumenter kan eg tenke meg. Finnes vanskelige stykker og lette stykker. Men det at du spiller gitar kommer utvilsomt til å hjelpe deg på vei om du går over til banjo. Men tviler du klarer å spille det stykker der uten litt øving først :)

Link to comment
Share on other sites

når du skal begynne å spille banjo, så starter du ikke med earl scruggs vettu. du tok ikke tabs til vai når du satte deg ned første gang med gitaren?

earl scruggs er jo banjomeiser av høyeste grad, sjekk f.eks ut

"reuben" eller hvasomhelst egentlig.

ville bytta gitarskills med banjoskills eller feleskills, men da må jeg gå til innkjøp av flere instrumenter. uff og uff ;)

Link to comment
Share on other sites

JEg har spilt litt banjo i skolesammenheng, og det er ikke lett å venne seg til nye tuninger. Faktisk er det ingen standard tuning (mulig det er en, men ikke som jeg vet om). Det jeg vet er at det er 52 tuninger som er vanlige.

Selv spiller jeg på en banjo med fire strenger, og en lys melodistreng øverst. Utrolig artig instrument, tilfører noe nytt til lydbildet!

Nå vil jeg poengtere at jeg egentlig er ganske rævva, men har da grunnleggende fingerspillteknikk i orden, og mestrer dur, moll og septimakkorder.

Link to comment
Share on other sites

Banjo er ikke så veldig enkelt å benytte i bandsammenheng. Som nevnt så er det ingen standarder på tuning, samt at de fleste tuninger omtrent umuliggjør mange akkorder. Man kan ikke bare hive seg i vei å spille masse akkorder uten å kanskje måtte stemme om.

Mandolin er mye enklere i så måte. Denne har 8 strenger som parvis er stemt i kvinter. her kan man spille fler akkorder.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.