Web Analytics
Jump to content

Verdivurdering 70-talls Jazzbass


Guest
 Share

Recommended Posts

En kompis skal selge en en Jazzbass som han kjøpte av meg for mange år siden, og jeg har lyst til å kjøpe den igjen. Men det er ikke lett å sette pris på den:

Kroppen er original, blytung ask, med en rød finish som er faded over nesten hele kroppen til en udelikat, blass rosafarge.

Halsen er byttet til en helt plain ESP lønnehals en gang på åttitallet.

Mikkene er Dimarzio Patent Applied For Jazz mikker.

Stol og elektronikk formodentlig originalt. Potene bør nok byttes.

Så hva sier dere? Hva bør jeg by ham som en anstendig pris på denne bassen?

Link to comment
Share on other sites

Modden var der, men bassen er noe mer sliten nå. Litt usikker på om jeg skal by ham det samme eller legge på litt for inflasjon. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er vanskelig å verdivurdere slikt. Selv mener jeg 70- talls Fendere har mer nostalgisk verdi/ samleverdi enn kvalitet. Har testet noen, og de har vært fæle. Dog er det nok gjerne halsen som skaper problemer, og den har du byttet. Regner med du har sjekket at den ikke har vridd seg? Mikrofonene fra 70- tallet er kanskje spennende - men de er byttet. Du sitter altså igjen med en relativt uinteressant 70-tallskropp og noen deler.

Jeg ville prøvd bassen nå og tatt det derifra. Om den er i orden, låter bra og god og spille på er kanskje opp mot 3k et utgangspunkt? Jeg tror ikke jeg ville gått høyere. Jeg tipper du finner en Matt Freeman - squier brukt til omtrent samme prisen om du er tålmodig, og de er faktisk veldig bra.

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke meningen å skite i andres reir, men etter min ringe mening er ikke Fenderprodukter fra søttitallet nødvendigvis så gode instrumenter. Eksemplarvariasjonen var ganske stor, og magnetene de brukte har/hadde en tendens til å miste kraften. Siden det er byttet på denne, og det er relativt enkelt å fikse med neodymmagneter, så er ikke det noe stort poeng.

Videre ser jeg jo at søttitallsFendere blir bedre og bedre jo eldre de er, tydeligvis. Skjønner ikke det helt, jeg. Det at de kan bli mer verdt, rett og slett fordi det står "Fender" på headstocken kan jeg jo fatte, men instrumentet i seg selv..
Er litt enig med Sidney her, man må nesten kjenne litt på det aktuelle instrumentet, slenge inn en klype med hvor viktig det er med gammel Fenderlogo, en skvett med hvor kult man synes det er med naturlig relic, og ikke minst en dose med hvor artig det er å få tak i et instrument man har eid før.

Synes prisantydningen i posten over er et kurant utgangspunkt, men treffer man den rette kjøperen, som har fått med seg at gamle gitarer er gull, og ikke noe mer, kan man kanskje få mer for den.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker nok i samme baner, men vil ikke snyte kompisen min heller. Bassen låter utrolig bra, men det kan fort være mikkene som er utslagsgivende, og i dag får man sikkert tak i like gode mikker for en rimelig penge. Den trenger egentlig en refinish for å se noe annet en fæl ut og er ordentlig tung. Noen mener det er vesentlig for lyden, jeg vet ikke. Må nok sjekke halsen en gang til, den er ikke vridd, men jeg er usikker på trussroden. Har nok tenkt noe i prisklassen 3k jeg og, og synes det er lite å by, men det kan vel være vel så gode alternativer der ute til den summen. Og det er ingen logo på headstocken...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Det har gått inflasjon i vintage-begrepet. Nå selges 70- og 80-talls Fendere for 20-30 lapper fordi de har fått et par tiår på baken. Det er de ikke verdt! Den store forskjellen i Fenderbasser skjedde i -65 da CBS kjøpte Fender og endret produksjonsmetodene ganske drastisk. Fender har blitt bedre og bedre etter dette, så 70-tallsbassene er antagelig de dårligste av dem alle. F.eks er så vidt jeg vet alle pre-65 pickuper vinnet for hånd av en og samme person. CBS innførte maskiner. Mange basser fra perioden -65 til -68/69 kan også være fine da de kan inneholde pre-65-komponenter. Finner du en umodifisert pre-65 Fender er den sansynligvis verdt pengene (flere enn 30 lapper), men da bør du henge den på veggen/bruke den i studio og ikke ta den ut på veien!

Link to comment
Share on other sites

Godt poeng - alt gikk ikke skit den dagen CBS tok over, det skjedde gradvis. En 66 strat er derfor MYE mer interessant (og dyrere) enn en 76 - og en 62 er alltid grisedyr.

Tror dog du skal slite alvorlig med å finne en ekte strat/ tele fra før 65 til 30k. Hadde noen lagt ut en til den prisen hadde det stinket av fake og om den ble verifisert hadde den vært solgt på timen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.