Web Analytics
Jump to content

NSGD - alle gode ting er #5


WelhavenT

Recommended Posts

Happy New Solid Guitar Day til meg. Etter fire SGer i eie uten å finn den "rette", så hadde jeg egentlig slått meg til ro med at det ikke skulle bli oss. men det ble mer og mer et åpent sår på plassen ved siden av min Flying V, R8 og LPjr. Så da begynte jakten på Finn. Tre modeller kom i søkelys; Jr., Classic og '61 RI.

Etter å ha kontaktet to selgere uten å få svar (hva er greia der, egentlig?), så kom jeg over en litt småluguber annonse, "SG 72 selges". Det var all info, ingen bilder. Jaja, tenkte jeg, kan jo bare slenge inn en melding om mer info og bilder. Minutter senere tikket det inn en mørk bildeserie på sms, etter litt bildebehandling ble det klart at det var snakk om en '61 RI. Selgeren virket bare litt uerfaren, og når prisen lå et par lapper under den vanlige Finn-prisen, så tok jeg sjansen.

Når pakken kom og ble åpnet, var det ingen tvil om at dette var en godt brukt gitar (2004-modell), og ikke spesielt godt ivaretatt. Det var den skitneste gitaren jeg har sett, dekket av skitt og lort, gripebrettet var svart av en tjærelignende substans. Før jeg i det hele tatt fikk spilt på den, ble den levert inn til Geir Falck. Var og hentet den i dag, og opp av asken steg den som en fugl Fønix. Den har fått ny stemmeskrue, ny nøtt, ny tonekontroll, intonering, fjernet jordingsfeil og slipt bånd.

Etter å ha spilt på den en liten stund er jeg utrolig fornøyd. Deilig hals og pickupene likte jeg overraskende godt. Så denne blir (gammalt jungelord). Endelig har jeg funnet min SG.

post-13980-0-33732100-1443883397_thumb.j

Ps: slet med å få linket til bilder fra Dropbox.

Edited by WelhavenT
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tror det var samme type hals på GT'en jeg eide også, men den ble litt for bling bling i lengden for meg. Pluss at den hadde 490R og 498T, de er jeg ikke glad i. Nypris i Norge på den var hele 18.000,-, dét hadde jeg helt glemt, hehe.

Likte '57 Classics ganske godt, drev og sammenlignet litt med Cream T-pickup'ene jeg har i R8en min ('59 og '61). Selv om Cream T låter perfekt i LPen, tror jeg faktisk jeg foretrekker '57 i SG'en. Litt mer bit og snerr, dog ikke like "åpent" som Cream T. Men konklusjonen ef at '57 Classics er de første Gibson pickupene jeg ikke kommer til å bytte ut.

Link to comment
Share on other sites

Komboen ti gitarer, et halvaktivt metallband og en baby i hus, gjør at det blir litt slik :)

.

I like that.

Da jeg hadde baby,hadde jeg 70 gitarer, og spillte i bluesrockband. American-style.

Ikke spesiellt bra, men big fun. Idag er hun voksen, og jeg har jeg så smått færre gitarer,

om enn av llitt kvassere kvalitet.

Edited by Hyrcanian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.