Web Analytics
Jump to content

forslag til ny forsterker


space
 Share

Recommended Posts

Jeg har en liten liste med krav som bør være oppfylt på neste amp:

-Gjerne topp, men liten combo kan kanskje også fungere.

-Liten og lett. Altså ikke 30kg 100w topp.

-2 eller flere kanaler

-Effektløkke

-God cleankanal

-God skranglevreng

-God hi-gain (men trenger ikke være i metal-land)

-Pris opp mot 10k ny eller brukt, men gjerne billigere.

De jeg vet om som KANSKJE kan fungere er:

-Peavey sin MH-serie

-Bogner Atma (pusher budsjettet veldig)

-H&K Tubemeister

-Mesa Transatlantic(?)

-Victory har vel også noen

Tror utfordringen er å finne en som låter bra bå alle instillinger...

Link to comment
Share on other sites

4Sound har en demodeal på Mesa Boogie Mini Rectifier til en 11 lapper hvis jeg ikke husker feil (og den ikke har blitt solgt), som jeg egentlig hadde tenkt å gå for selv, men et sted må jeg si stopp.. :P

Den gjør alle kriteriene dine veldig bra og veier vel en 5,5kg ;)

Ellers er Tubemeister også en god forsterker, men ikke helt i samme klasse som Mesaen og spesielt ikke til higain og mer heavy gitarlyder. Clean og gain opp mot hard rock gjør den derimot ypperlig!

Orange TH30 er også en fin forsterker, men den veier like mye som en EVH 5150III 50w som imo er en mye bedre forsterker, som jeg personlig vil anbefale over alle de andre om du ikke syns 15kg er for mye å dra på ;)

Link to comment
Share on other sites

Tja, den helt minste har kun kanal to og tre, med andre ord ingen clean-kanal... Ellers virker det jo som en ypperlig amp :)

Vet ikke om du har tenkt å bruke den med band, men hvis du vil ha noenlunde kraft/headroom til skikkelig clean og skikkelig tighte higain-lyder ville jeg ikke gått for mindre enn 50 watt.

Sjekk forresten ut Heilage sin Carvin V3m! 7kg, 50/22/7,5 watt, tre kanaler, fx loop, laget i USA osv. Virker som en skikkelig rå amp, og han vil ikke ha mer enn 4500,- for den! ;)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvilke trekanalere du har prøvd, men EVH 5150 har hvertfall tre høyst brukbare kanaler, og Mesa Mini Recto har to!

Nytter ikke å skrue ned volum på gitaren når du har masse vreng på og ingen vrengpedal du kan skru av, da taper du som regel volum og det krever finjustering med volum på under 1 for å akkurat ikke vrenge osv. Det gidder hvertfall ikke jeg styre med midt i en sang :)

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Kanal 2 på 5150 amp var passelig. For mye gain låter litt for grøtete i mine ører :-)

Men muligens kjøper folk disse EVH/5150 amps for metal-lyd i kanal 3? 'Brown sound' (et uttrykk VH egentlig brukte om brorens trommesett) finnes jo i kanal 2. At noen skulle orke å bruke kanalvelgeren på denne ampen er således uforståelig! :-)

Ellers brukte vel EVH en Bandmaster hjemme og backstage ampene til oppvarming var av typen Roland Cube og denslags.

Link to comment
Share on other sites

Det er vel ingen hemmelighet at 5150 er en metalforsterker nei.. Er jo naturligvis smak og behag, men kanal tre låter absolutt ikke grøtete selv om den har mye gain imo. :) Jeg vil dog aldri, under noen som helst omstendigheter ha gain over klokka 11 på kanal tre :P
For min del har det aldri vært om å få gitarlyden til EVH, og er egentlig ikke noen kjempefan av verken fyren eller bandet selv om de har noen kule sanger og han er jo en ganske sinnsyk gitarist!

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Tja, han bruker nok den mest, men blir ikke overrasket hvis han bruker kanal tre til solo og slikt ;)

Hvis du spiller djent og slikt og krever aperæv-tight bassrespons må du nok ty til digitale løsninger ja, men for min del har jeg enda ikke hørt noe som låter bedre enn 5150. Spiller forøvrig ikke noe mer heavy enn metalcore da :)

Dette ble veldig off topic da, men moralen i historien er hvertfall at 5150III funker fett til det aller meste :D

Link to comment
Share on other sites

Demodealen på Mini Recto finner du forøvrig her. Vet ikke helt hva som er greia, før kunne du legge demodeals i handlekurven, men nå står det bare kontakt butikken.. Ikke sikkert den er solgt da, står jo at det er én på Gjøvik så :)

Forøvrig er det horribelt at de tar nesten 15 lapper for en ny Mini Recto, det er den faktisk ikke verdt...

Link to comment
Share on other sites

Alfi; tror jeg etterhvert skjønner tegningen med disse forsterkerene. Jeg vil egentlig være svært forundret om EVH personlig bruker noe særlig annet enn kanal 2...

Ekstrem hi gain gjøres vel egentlig best digitalt?

Det syns jeg ikke stemmer. Jeg kjører digitalt av helt andre grunner enn at high gain låter "bedre" enn min gamle Uberschall.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.