Web Analytics
Jump to content

Hel eller todelt kropp for best lyd på syttitalls Stratkopi


Guest splitsound

Recommended Posts

Guest splitsound

Hei.

Jeg har en stratkopi med en nydelig lettspilt hals og wide headstock. Nå skal jeg bytte kroppen med en av ask. Jeg kan velge mellom todelt kropp eller kropp i et stykke. Begge er nydelige, så flotte at finishen nok blir "natural."

Men hvem av dem skal jeg velge? Hva gir best lyd? Er det andre ting enn lyd man bør ta med i betraktningen?

Link to comment
Share on other sites

Det blir mest kosmetisk. En todelt kropp kan i teorien være mer stabil og motstandsdyktig mot forandringer i luftfuktighet o.l., men hvis treet er bra kvalitet og skikkelig tørket blir det lite forskjell uansett. Lydmessig vil det ikke ha noe å si.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest splitsound

Kroppen kommer fra Canada eller USA og er av høy kvalitet. Ask tror jeg. Lett er den ikke. Men hva er mest ettertraktet om man en gang skulle finne på å selge?

(Skjønt selge, min gamle Burns Split Sound har kropp i et stykke, og den har jeg eid i over 40 år...)

Men jeg tror jeg går for den av et stykke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er tilhenger av å tro at man ikke konsekvent kan si at et av alternativene er bedre enn det andre. Gitarer er satt sammen av mange deler som alle til en viss grad virker inn på hvordan gitaren høres og kjennes ut.

Hva som høres best ut av ett trestykke vs to trestykker vil være opp til den enkelte som lytter, og jeg vil tippe at det finnes eksempler på begge deler hvis man starter å AB teste sammenlignbare gitarer. Og skal du faktisk finne ut av hvilket alternativ som du synes låter best så er du i grunn nødt til å bygge begge gitarene, teste dem sjæl og gjøre deg opp en mening. For de fleste av oss så blir det en litt for omstendelig prosess.

Hvis målet er å være fornøyd med gitaren så hadde jeg valgt den løsningen som du selv liker best rent instinktivt. Det er ofte en psykologisk fordel å ha magefølelsen på sin side. Lykke til, gelder meg til NGD-post :)

Edit: tyops...

Edited by Ptr
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.