Web Analytics
Jump to content

Innstallere P90-pup i bridge pos. på en Strat


Mikke

Recommended Posts

jeg har en American Special Stratocaster SSS som jeg bruker i et poppete punkeband. Jeg er litt smågira på å bytte bridge pickupen (Texas Special fabrikkpickup) til en litt mer sjangermatchende pickup, og er egentlig åpen for det meste.

1. Har prøvd å lese/høre litt rundt på såkalte humbucker coils, som størrelsesmessig kan erstatte nåvørende singel coil uten særlig ekstrajobb, men dessverre er ikke lyden så god som man skulle håpet. Kommentarer? Evt forslag på typer?

2. Er litt gira på installere en P90 soap bar mic, mest fordi jeg veit den er mye brukt av sentrale band jeg hører på (riktignok da i Les Paul jr-gitarer), pluss det er litt stilig med et "annerledes" setup fremfor klassiske SSS eller HSS. Men såvidt jeg skjønner må jeg sannsynligvis frese ut noe plass i kroppen og få et spesialtilpasset plekterbrett for å få til dette. Noen som har gjort eller sett dette i praksis?

Og er det noen som har noen innvendinger mot å innstallere P90 i strat generelt? Er det bedre bare å kjøre en humbucker (evt en P94 soapbar), fordi lydforskjellen er minimal og hasselet er ikke verdt det?

Takk for innspill!

Link to comment
Share on other sites

warmoth lager custom pickguards til deg.

http://www.warmoth.com/Pickguard/StratPickguard.aspx

men du må fortsatt frese ut hull til p90 selv :)

Jeg ville kanskje ha gått for et HSS-oppsett og kjøpt fks p94, eller phat cat fra seymour duncan. alternativt bestilt en fra vintagevibeguitars.com Da kan du velge magnet selv :). Han anbefales.

http://www.seymourduncan.com/pickup/phat-cat-bridge-nickel

Da har du mulighet til å bytte den ut med en humbucker, hvis du ikke likte resultatet, uten å kjøpe ennå en pickguard.

p90 i humbucker-size er ganske nær en ekte p90 i lyd. Det er ikke 100% likt, men så nær at de aller fleste ikke ville merke forskjell uten en a/b-test (min mening).

Link to comment
Share on other sites

Takk folkens!

Sounden jeg er ute etter er som dere kanskje skjønner i Green Day, Offspring, blink-182 - basically 94-punk - gata (også DKM, Rancid, Social D etc. Aphelion ^_^).

Har kikket på Warmoth sine sider, men blir sykelig dyrt for guard til USD65 (+ mva og toll). Jeg må høre meg litt opp på P94 - de kjenner jeg ikke i det hele tatt.

Er det sånn at boutique-pups ofte er bedre enn Seymore Duncan og DiMarzio, selv om sistnevnte er store aktører? Har bare aldri hørt om vintagevibe eller noen av de andre.

Link to comment
Share on other sites

Det kan godt hende du kommer et stykke på vei med en mean90 fra guitarfetish.com.

Utover det så kan jeg si du bør ha en Gibson LesPaul jr på ønskelista. Jeg hadde en hvit faded som var knallgod. De er også billige brukt. Tror jeg solgte min for 3500 om jeg husker rett. Knallgod gitar for pengene, og helt riktig sjangermessig.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

GFS Mean 90 er som Space sier et utmerket alternativ i humbuckerformat. Bruker en selv som eneste pickup i en LP junior-variant. Låter kuler og krutt og egg og bacon. Og ribbe med bacon som tilbehør. Og i stedet for poteter: Bacon.

Stekt bacon fungerer til det meste ;)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Castorfiber; jeg har Vintage Vibe p90 i en strat (de er av format og klistret til hver sin stratpickup så det danner en HB med splittmodi), låter helt fantastisk.

Hadde også en HDesign Super90 i en Telecaster. Anbefales varmt. Har ikke funnet andre som tilbyr p90 i strat/tele format.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Nå har jeg endelig fått tak på et HSS plekterbrett som passer. Det er ikke frest ut P90-plass i Straten, så jeg kommer til å gå for en humbucker. Etter å ha lest mye rundt tror jeg at jeg havner på en Seymour Duncan JB-SH 4. Alternativt en custom custom (Social Distortion har slike).

Har lest litt av hvert om hva dere over her har skrevet og ellers av hva jeg har funnet på nettet, men det er dessverre ikke nok reviews av mer obskure greier til at jeg tør kjøpe det for å prøve. Vintage Guitar skryter av Lollar Imperial humbuckern, men den er dyr og jeg finner ikke noe mer info rundt den.

JB-SH 4 - virker greit?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.