Web Analytics
Jump to content

Innstallere P90-pup i bridge pos. på en Strat


Mikke
 Share

Recommended Posts

jeg har en American Special Stratocaster SSS som jeg bruker i et poppete punkeband. Jeg er litt smågira på å bytte bridge pickupen (Texas Special fabrikkpickup) til en litt mer sjangermatchende pickup, og er egentlig åpen for det meste.

1. Har prøvd å lese/høre litt rundt på såkalte humbucker coils, som størrelsesmessig kan erstatte nåvørende singel coil uten særlig ekstrajobb, men dessverre er ikke lyden så god som man skulle håpet. Kommentarer? Evt forslag på typer?

2. Er litt gira på installere en P90 soap bar mic, mest fordi jeg veit den er mye brukt av sentrale band jeg hører på (riktignok da i Les Paul jr-gitarer), pluss det er litt stilig med et "annerledes" setup fremfor klassiske SSS eller HSS. Men såvidt jeg skjønner må jeg sannsynligvis frese ut noe plass i kroppen og få et spesialtilpasset plekterbrett for å få til dette. Noen som har gjort eller sett dette i praksis?

Og er det noen som har noen innvendinger mot å innstallere P90 i strat generelt? Er det bedre bare å kjøre en humbucker (evt en P94 soapbar), fordi lydforskjellen er minimal og hasselet er ikke verdt det?

Takk for innspill!

Link to comment
Share on other sites

warmoth lager custom pickguards til deg.

http://www.warmoth.com/Pickguard/StratPickguard.aspx

men du må fortsatt frese ut hull til p90 selv :)

Jeg ville kanskje ha gått for et HSS-oppsett og kjøpt fks p94, eller phat cat fra seymour duncan. alternativt bestilt en fra vintagevibeguitars.com Da kan du velge magnet selv :). Han anbefales.

http://www.seymourduncan.com/pickup/phat-cat-bridge-nickel

Da har du mulighet til å bytte den ut med en humbucker, hvis du ikke likte resultatet, uten å kjøpe ennå en pickguard.

p90 i humbucker-size er ganske nær en ekte p90 i lyd. Det er ikke 100% likt, men så nær at de aller fleste ikke ville merke forskjell uten en a/b-test (min mening).

Link to comment
Share on other sites

Takk folkens!

Sounden jeg er ute etter er som dere kanskje skjønner i Green Day, Offspring, blink-182 - basically 94-punk - gata (også DKM, Rancid, Social D etc. Aphelion ^_^).

Har kikket på Warmoth sine sider, men blir sykelig dyrt for guard til USD65 (+ mva og toll). Jeg må høre meg litt opp på P94 - de kjenner jeg ikke i det hele tatt.

Er det sånn at boutique-pups ofte er bedre enn Seymore Duncan og DiMarzio, selv om sistnevnte er store aktører? Har bare aldri hørt om vintagevibe eller noen av de andre.

Link to comment
Share on other sites

Det kan godt hende du kommer et stykke på vei med en mean90 fra guitarfetish.com.

Utover det så kan jeg si du bør ha en Gibson LesPaul jr på ønskelista. Jeg hadde en hvit faded som var knallgod. De er også billige brukt. Tror jeg solgte min for 3500 om jeg husker rett. Knallgod gitar for pengene, og helt riktig sjangermessig.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

GFS Mean 90 er som Space sier et utmerket alternativ i humbuckerformat. Bruker en selv som eneste pickup i en LP junior-variant. Låter kuler og krutt og egg og bacon. Og ribbe med bacon som tilbehør. Og i stedet for poteter: Bacon.

Stekt bacon fungerer til det meste ;)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Castorfiber; jeg har Vintage Vibe p90 i en strat (de er av format og klistret til hver sin stratpickup så det danner en HB med splittmodi), låter helt fantastisk.

Hadde også en HDesign Super90 i en Telecaster. Anbefales varmt. Har ikke funnet andre som tilbyr p90 i strat/tele format.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Nå har jeg endelig fått tak på et HSS plekterbrett som passer. Det er ikke frest ut P90-plass i Straten, så jeg kommer til å gå for en humbucker. Etter å ha lest mye rundt tror jeg at jeg havner på en Seymour Duncan JB-SH 4. Alternativt en custom custom (Social Distortion har slike).

Har lest litt av hvert om hva dere over her har skrevet og ellers av hva jeg har funnet på nettet, men det er dessverre ikke nok reviews av mer obskure greier til at jeg tør kjøpe det for å prøve. Vintage Guitar skryter av Lollar Imperial humbuckern, men den er dyr og jeg finner ikke noe mer info rundt den.

JB-SH 4 - virker greit?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.