Web Analytics
Jump to content

Akustisk Gitar - Furch?


hgho
 Share

Recommended Posts

Er ute etter en stålstrenger da jeg har spilt på nylonstrenger i 7 år og vil variere litt.

Vil ha en ordentlig allround kvalitetgitar med fint utseende og ikke minst god lyd m/elektronikk.

Pris: Rundt 5-10 tusen kroner.

Har sett på forskjellige, blant annet Martin DRS1, som ligger innenfor mitt budsjett, selv om jeg ikke likte utseendet, var lyden ganske bra til fingerspill.

Så har jeg hørt veldig mye bra om Furch, så da lurer jeg på om Furch D-19 eller D-20 kunne være noe for meg å prøve, evt. hvilke av de som er best. Er D-20 m. elektronikk?

Ønsker gjerne at lydinstillingene ikke skal være i lydhullet, og at reim kan settes på gitaren.

Kan noen hjelpe?

Link to comment
Share on other sites

Taylor 100 eller 200 serie er jo i din prisklasse. De Furch´ene jeg har prøvd har vært gode, og for ett par år siden ville jeg nok anbefalt det uten å mukke, men så oppdaget jeg selv Taylor sine rimelige gitarer og synes de er fryktelig mye for penga.

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Jeg kan skrive under på at Taylor er bra. Jeg har en 714ce som er knakende god, men den er nok utenfor det prissegmentet du nevner. Men... Jeg kjøpte nylig en Furch D20 til min søster når hun fylte år, og DET var litt av en gitar til den prisen!! Tror den kostet 5990 eller der omkring og den var helt på høyde med gitarer jeg har prøvd som har kostet det dobbelte.

Nei, den har ikke elektronik. Men strapholders har den.. ?

Link to comment
Share on other sites

Hei og takk for hjelp, ser ut som jeg satser på D-20. Problemet er at den ikke har mikk/pickup

Hvor mye koster det å få ordentlig bra mikk inn, feks en slik?

http://myhrbraaten.no/gitar-bass-pickup/l-r-baggs-element-active-system

Det kommer an på. Har f.eks. hørt at Backstage monterer gratis, dersom man kjøper gitar og mic hos dem. Det bør være en helt kurant jobb -- litt avhengig av gitar og pickup.

Jeg har ikke så mye å bidra med når det gjelder Furch, men er du sikker på at du vil ha en dreadnought? Vet ikke om du kun skal bruke den til fingerspill (eller hvor stor du er), men dersom det er tilfellet, er det ikke uvanlig å velge mindre gitarer (00, 000, OM, GC, GA etc.). Det krever mindre energi å sette mindre topper i bevegelse, slik at mange foretrekker mindre gitarer til fingerspill. Lyden blir imidlertid litt lavere ved hard strumming.

Link to comment
Share on other sites

Hei hgho,

Har litt blandet opplevelse av Furch, hovedsaklig basert på gitarer de har hatt inne på 4Sound og RebelMusic i Trheim:

 • Mye lyd for pengene. Fantasisk klang i en 12-strenger hos 4Sound, mener det var en D20-CM.
 • En smule mer lyd i dreadnought (Dxx) enn i orchestra (OMxx) modellene, men ikke mye. Størst forskjell i bassen.
 • Klarere lyd i gran-lokk modeller (D21, OM30) enn i ceder-lokk modeller (D20, OM20).
 • God spillbarhet på både D og OM modeller.
 • Et par ceder-lokk gitarer så helt herpa ut (oppskrapa og flekkete), sjøl om de fortsatt hang i butikken. Antar at det skyldes det relativt myke treet kombinert med ivrig testing.

Hvis du allerede vet at du vil nyte gitarens plug-in lyd, er det beste (og enkleste) å kjøpe en med inkludert PU & preamp med en gang, så kan du jo også teste dette hos butikken. Hvis dette skal ettermonteres, sørg for å bruke en god fagmann. Montering er ikke noe rakettforskning, men PU krever stor nøyaktighet.

Pengene rekker kanskje ikke til en Gibson (J15, J35, J45, Hummingbird), men har du prøvd Epiphones billigere modeller? Der er det fullt mulig å gjøre et 'god-kjøp', spesielt om plug-in ytelsen er av betydning.

Lykke til !

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Kanskje ikke helt svar på det det spørres om, men da jeg hadde lyst på en Furch en gang i tiden, var prisforskjellen mellom Tsjekkia og Norge så stor at flyturen var gratis. Praha er en fantastisk by!
Bare nevner det, og så er jeg klar over ting som fortolling, garanti/reklamasjon, støtte norske forhandlere og alt det der.

Bare for å avsløre hvorfor det ikke ble en Furch på meg til slutt.

Vi tok trikk langt pokkerivold ut fra sentrum, gikk av på feil holdeplass og måtte gå et par kilometer, og da vi kom fram var Humlmusik lørdagsstengt.

Naboen, en pub med meksikansk tema hadde veldig billig øl.

For å avslutte, kompisen som var med ville gjerne på en ølbutikk som snedig nok lå like langt unna sentrum, men i motsatt retning. Trikk, trikk, og litt trikk til, spasere, og vi var framme. Lørdagstengt. :)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Det eneste som hjelper er å prøve gitaren.

Jeg har prøvd både Furch, Martin og Taylor i den prisklassen. Taylor spiller veldig høyt og klart, Furch er noe dempet med mye klang og mye liv i tonen mens Martin har et mer dempet lydbilde. Alle disse merkene gir utrooolig mye gitar for pengene. Selv endte jeg opp med Martin D16GT, men det er ikke fordi den er best - men fordi jeg likte den best av alle. Det spørs rett og slett hva man er ute etter. Jeg selger min D16 pga kjøp av leilighet, men neste år kommer jeg til å kjøpe enten Martin eller Taylor for å ta igjen det tapte.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Heisan, her får du mye bra for pengene som du sikkert har skjønt utifra tidligere svar.

Jeg har spilt min Furch S40 Cm nå i 6 år. La meg først få si at lyden er noe av det beste du kan få i denne prisklassen. Har snakket med flere musikere, der en faktisk har gått så langt å sammenlignet den med sin egen Martin til 40 lapper. Baksiden er selvfølgelig at de fleste modeller kommer uten elektronikk, og faktisk så har jeg kun sett D19 med dette innebygget.

Her kommer baksiden med Furch:

Som noen nevner her, så blir de veldig fort slitt og det har med det myke treverket og det "ubehandlede" preget å gjøre. Min modell kom uten pickguard, og jeg anbefaler å velge modell som har dette (D19 har dette - tommel opp), fordi den blir veldig fort slitt under lydhullet. Lokket får veldig fort riper og merker, men har ikke merket noe forandring i selve lydbildet av den grunn (se forøvrig Willy Nelson sin gitar "Trigger"). I tillegg så er strenghøyden veldig høy, noe som gjør at oss som ikke er proffgitarister sliter litt med barregrep i begynnelsen. Dette kan du få forhandler til å justere for deg, men anbefaler at du tester ut selv først. Ellers er halsen noe bred for min personlig smak, men kommer av at jeg har det vi kaller for bananklaser til fingre så dette er jo også noe du bør teste selv.

Det at gitaren min ikke har elektronikk er noe jeg savner aller mest, og jeg angrer på at jeg ikke valgte modellen som hadde ettermontert dette. Når det er sagt, så har jeg nå mulighet til å modifisere dette utifra hvordan jeg spiller. Kommer nok til å ettermontere 2 typer pickups i en V-formasjon fra samme plug, for å få til den country-lyden. Dette koster mellom 5-8000 kroner litt avhengig av kvalitet på utstyret, men har da vurdert å kjøpe ny D19 istedenfor. Nok om det, tilbake til tråden:

For å konkludere, så er Furch noe av det beste jeg har spilt på lydmessig i denne prisklassen, og anbefaler det på det sterkeste - D19 er helt fantastisk og b.l.a. 4Sound sin bestselger iflg. Jan i København (ref.youtube). Kan du spare deg opp et par tusen til, så sjekk også ut Gibson J-15.

Lykke til :-)

Link to comment
Share on other sites

Furch er blant de absolutt bedre i moderat prisklasse. Alle Furch-modeller er så langt jeg vet i utgangspunktet spesifisert uten elektronikk, men de tilbyr ulike pickup/preamp-varianter til de fleste modellene. Se Furchs nettsider for mer info. En kamerat kjøpte en brukt D19 med B-band pickup/preamp for et års tid siden. Den har god, lettspilt hals og låter bra både akustisk og med pickup. Piezo-elementet var imidlertid deformert og måtte byttes. Om det var fabrikken eller første eier som hadde skyld i det vet jeg ikke, men med nytt element under brua ble resultatet bra. Jeg har også prøvd enkelte av de dyre modellene til Furch, og de står ikke tilbake for det beste man ellers finner av masseproduserte gitarer på markedet.

Kommer man opp i 8-10k er også de rimeligere modellene fra Martin, Tyler og Gibson innen rekkevidde. En Furch i samme prisklasse er minst like god. Hva man velger bør avgjøres av lyd og ergonomi, ikke logoen på hodet.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Har hatt en Furch S42-SF siden 2009. Helt fantastisk gitar og har ikke angret et sekund på kjøpet. Låter helt nydelig og er meget lettspilt. Testet et titallsgitarer før jeg kjøpte den, men valget var enkelt. De andre gitarene i samme prisklasse, og en del i prisklasser over, hadde ikke sjans mot Furchen.

fz_60_5829.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.