Web Analytics
Jump to content

Min første Tele (trøbbel m/ bropickup, lyd vedlagt)


Dolven

Recommended Posts

En liten helgetur til Bergen medfører selvsagt en tur innom den lokale 4SOUND butikken ... ingen vei utenom. Og der hang det en nydelig Telecaster.

Jeg har aldri vært spesielt glad i Fender/Squier gitarer, hverken Telecaster eller Strat. Unntaket må være Jazzmaster. Uansett, der hang det en vakker, gylden gitar, en Squier J5 Telecaster. J5 står for John5, noe som betyr at denne Telecasteren strengt tatt ikke er en Telecaster ... Denne gitaren er moddet på samme måte som John 5's egne gitarer, bla. med to sinnsykt hotte pickuper, switch oppe, og omvendt kobling av to volum knotter. Ingen tonekontroll på denne, med andre ord.

Utseendet på gitaren er helt fantastisk, og det var dette som fikk meg til å se på den. Når jeg tok den ned kunne jeg ikke tro prisen. Det var rett og slett for bra pris til å la være ... Så jeg prøvde den ut litt på en amp, ble fryktelig forvirra når jeg ikke fikk kontroll på elektronikken, men etterhvert så fant jeg utav det også. Og da fant jeg et bredt spekter av toner fra de hotte humbuckerne. Insane drive når du pumper volumet litt opp, men samtidig så er dette en av de reneste full-size humbucker-gitarene jeg har vært borti når du skrur ned volumet for en clean lyd. Jeg likte det jeg hørte når jeg prøvde den, og jeg gleder meg til å plugge den i hjemme.

Ellers har jeg spilt på den endel (unplugged) i dag, og den er rett og slett fantastisk å spille på. Og det skader ikke at den ser sinnsykt bra ut heller.

Legger ved 1 stk bilde lånt fra Fenders nettsider, skal prøve å laste opp egne bilder når jeg kommer hjem igjen :)

post-9057-0-73292500-1442095331_thumb.pn

Edited by Dolven
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg var litt lei av anonyme matte cherry gitarer ... begge mine el-gitarer har den matte rødfargen. Så en annerledes gitar var absolutt et ønske, og denne var jo bare helt nydelig. Spesielt på avstand. Og lyden i den er helt utrolig! Dvs. lyden i neck-pickupen er utrolig. Varm og myk humbucker som passer til det meste, egentlig ... Keramisk humbucker, visstnok. Derimot mistenker jeg at bridge-pickupen trenger en liten runde med loddebolt, for det er nesten ikke lyd i den i det hele tatt.

Lydeksempel tatt opp rett i lydkort medfølger. Der spiller jeg i følgende rekkefølge: 1. Bridge maks vol (10/10), 2. Neck nesten helt uten lyd (1-2/10), 3. Neck maks lyd. Jeg er meget klar over at lyden er dårlig, men det var det nivået som måtte til for å få et akseptabelt opptak med bridge pickupen, og jeg endret ingen voluminnstillinger på lydkortet mellom de tre eksemplene. Tanker om hva det kan være?

Tele J5 eks Edit 1 Export 1.mp3

Link to comment
Share on other sites

Tror vel jeg under tvil kvalifiserer til begrepet "litt teknisk kompetanse", men her er jeg redd for at lydprøven ikke forteller meg mer enn at noe er galt.
Hadde jeg fått hendene på denne, ville jeg nok dratt fram multimeteret rimelig kjapt, samt dratt og røsket litt i koblinger, potmetre og brytere for å se hva som skjedde, gjerne mens gitaren var koblet til en forsterker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.