Web Analytics
Gå til innhold
Christer123

Kjøpe akustisk gitar med innebygd mik

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har ikke spilt gitar på en stund, men har tenkt på å begynne igjen. Har tidligere bare hatt en simpel nylonstrengs gitar og tenkte på å gå for en med stålstrenger denne gangen. Har funnet et par gitarer i en prisklasse som passer meg, men har ikke så veldig mye peiling på gitarer.

Jeg var innom min lokale musikk forhandler og prøvde ut noen forskjellige akustiske gitarer som jeg ble anbefalt. Jeg fant 2 Ibanez-gitarer som jeg likte veldig godt, en med mik og en uten. Begge gitarene hadde et utseende, spillbarhet og lyd som jeg likte veldig godt og spørsmålet mitt er:

Har det noe å si for lyden på gitaren om den har mik eller ikke? Har ikke tenkt å skaffe meg en forsterker med det første, men tenkte det kunne være kjekt å ha muligheten til å koble gitaren til en forsterker i tilfelle jeg skulle få bruk for det. Samtidig så koster det ikke så mye mer med enn uten, men som sagt så har jeg ikke så mye peiling på gitarer. Går det greit å spille på en akustisk gitar med mik "unplugged" eller er det beste å spille på den når den er "plugged"? Vil det ha noe å si for lyden og klangen i gitaren? Har bare tenkt å bruke gitaren til hobby bruk og spill på egenhånd, men tenker på å skaffe meg en forsterker etterhvert hvis jeg går for gitaren med mik.

Dette er de 2 gitarene jeg tenker på. Er det noen som har erfaring med disse gitarene? Er det gode gitarer? Hva ville dere anbefalt?

http://www.norskmusikk.no/product/1--gitar-og-bass/akgitar/western/ibanez-pf17-lg-akgitar-.0.2067011.do-> Ibanez PF17 LG akgitar uten mik

http://www.norskmusikk.net/product/ibanez-pf17ece-lg-akgitar-.0.2067012.do-> Ibanez PF17ECE LG akgitar med mik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Før så het det seg at man ikke skulle bruke penger på mikrofonsystem hvis man ikke trengte det. Disse systemene koster ikke stort lenger, så det spiller stort sett ingen rolle.

Det at det sitter mikrofon i gitaren påvirker lyden minimalt. Jeg tviler på at det er mulig å høre forskjell.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kommer også an på hva du skal spille.. I en pub-setting med masse lyd/bråk fra publikum, så funker en ekstern mic foran gitaren dårlig.. Men er det mer snakk om "lyttekonsert" med stille publikum så kan en ekstern kondensatormic funke. I studio så er ekstern mic vanlig (gjerne mikset med et internt signal).. Men som sagt, du har lite å tape på å gå for en gitar med et ferdiginnstallert system.. Er man litt viderekommen så har man ofte egne preferanser for gitarens mic-system, så da kjøper man gjerne en gitar uten (for å ha 100% kontroll på hvilken lyd man ender opp med), men det vanligste er å gjerne starte med en gitar med system.. Det avspeiler som regel gitarens generelle kvalitet/potensiale ifht pris.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trådstarter ligger vel her på rundt to tusen når det er snakk om å handle gitar. Derfor, ikke for å peke nesen så alt for høyt mot sky, så blir det nok greit uansett. Jeg hadde kjøpt med mikrofon.En Iibanez i denne prisklassen fungerer nok greit, vil jeg tro.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Christer123,
Vær snill (forsiktig) med gitaren om du kjøper en med ceder-tre lokk. Relativt mykt materiale, så lett å skade: riper & bulker.

Men... mange liker tonen som ceder-tre gir (ofte beskrevet som varmere).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.