Web Analytics
Jump to content

Hva kan man gjøre med denne vintage gitaren?


Trond.67

Recommended Posts

Har arvet en ibanez 12 strenger fra ca 1970 hvor stolen har blitt trekt veldig muligens av alt for hard stemming eller noe. Resultatet vises på bildene under.

Gitaren har stor affeksjonsverdi for meg da jeg er oppvokst med den og også delvis lærte å spille på den.

Så er spørsmålet hva kan man gjøre med den? er det noe? og mottar også gjerne tips om hvem som eventuelt er flinke på sånne ting da jeg ikke er så rå trearbeider selv :-)

post-15060-0-57319100-1441982864_thumb.j

post-15060-0-55121600-1441982876_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Det er nok mulig for en fagmann å fikse denne, men jeg er redd for at det koster mer enn det smaker.

Med det mener jeg at det ikke er økonomi i å fikse den. Jeg er redd for at hele toppen må plukkes av, fordi den er såvidt deformert som det den er, og da blir det litt jobb. Det holder trolig ikke å "bare" lime på plass stolen. Toppen ser buet ut, og det ser også ut som om den har "sluppet" i liming/binding på bilde nummer to. Ikke uvanlig på eldre gitarer, spesielt på tolvstrengere.

Når det er sagt, tenker jeg at gitaren er såvidt viktig for deg at slikt ikke spiller den store rollen. Kjør på, få den reparert, og kos deg med den, selv om det er feil merke når det gjelder gitarer som blir mye verdt.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.