Web Analytics
Jump to content

Boss GT-001


Kossoff
 Share

Recommended Posts

Noen som har erfaringer med denne dingsen? Er veldig lysten på å få et øvingsoppsett - som ikke forstyrrer madammen og naboene - hjemme i leiligheten.

Har tidligere erfaring med å lage 'patcher' fra både 11r og Pocket Pod, så det tekniske tror jeg skal gå greit. Kurer derfor mest på lydene du får ut av boksen.

Link to comment
Share on other sites

Ja, har akkurat kjøpt en Gt-001 (2000kr brukt på Finn). Har 11r som lydkort men trengte en mindre allroundløsning.

Tenk slik; den funker fint som en 'POD ' rett i mikseren (mye fæle presets men man kan stille seg frem til noe brukbart). Den virker som øvingsamp på sofaen (plugg telefon i aux og headset i andre enden) og man kan bruke den som lydkort til en laptop.

Den tar lite plass og veier omtrent ingen ting (går fint i gigbag).

Sett noen presets på 1-4 favoritt (hurtigbutton) og skift med fingre. Så plugger man i en expression (for volume/wah) eller dual footswitch (f.ekd for rythm/lead og delay on/off).

Nei, det er ikke en axe fx. Men den koster mye mindre og tar ikke så mye plass i bagen.

Link to comment
Share on other sites

Angående lydene; man finner noen brukbare presets (jazzbox simulator var f.eks god), resten må man stille inn etter beste evne (eller laste ned).

Sammenliknet med Pocket Pod så er det nok flere muligheter ombord. Skjønt den f.eks mangler noe av brukervennlighet fra Pod 2.0 (der det meste låt ok med minimal tweaking). Sammenliknet med 11r så holder GT-001 nogenlunde greit mål dersom man sammenlikner tweakede lyder.

Savnet er noe bedre respons på input volume (oppfører seg ikke som en respons røramp) samt litt kronglete å velge mellom expression eller forbrytere (slik det ofte er).

Konklusjon; det er ingen Helix (eller Axe Fx) men sammenliknet med POD, Pandora og Zoom G3 så er det slettes ikke ille (spes pga interface funksjon).

Det ligger noe monofonisk midi-converter der som jeg antar de har puttet inn for å selge flere Sy-300... Tera Echo funksjonen låter heller ikke helt som pedalen.. (og mangler Freeze funksjon).

Link to comment
Share on other sites

Oppdatering (for de som evt følger tråden);

Kveldens øving, hovedsakelig coverlåter som senere avspilles mot betaling, foregikk med akustisk trommesett og full bassrig (Ampeg). Jeg gjorde to forsøk på å splitte signalet. Rute 1 Gt-001 til PA (Midas Venice til Mackie HD speakers) og rute 2 til amp (det står diverse amper på lokalet, i dag brukte jeg en Randall modulamp med KH-15 og JTM rørmoduler).

Signalet ble forsøkt splittet både før og etter effektene (Wah, delay, od, volume).

Resultatet; Gt-001 tar pedaler helt greit. Ingen merkbar forskjell i lyd mellom amp og tilsvarende modellering i GT.

Minus ved GT- litt knotete å manøvrere med kun to foot controller (bryter) eller en expression pedal (ikke begge). Og den er som sagt lite responsiv vs en røramp på å justere drive etter input volume.

Men til øving; helt kurant.

Link to comment
Share on other sites

Ok, fint/betryggende å høre at andre også tenker i de baner. Jeg har brukt rørforsterkere og analoge effektbokser i alle år (skjønt delay/reverb ofte endre i digitalt format), og har også 11r og Guitar synth i bruk.

Poenget med GT-001 er vel å løse noen floker (lydkort for laptop, øving med aux input i sofaen) samt å fungere som en POD eller Pocket POD rett på anlegg (eller til noen annen type forsterkning).

Selv brukte jeg en POD 2.0 lenge (syntes de låt bedre enn senere modeller, deretter en Pocket Pod Express (som etterhvert sluttet å virke).

Det er vel kanskje mer en deluxe-Pandora enn en poor mans Kemper, jeg fant nå i alle fall ikke noe annet på markedet som kunne fylle dette behov på såpass lite gig-bag plass..

Atomic Amplifire har vel noe av samme brukspmråde men koster vel fort 2-3x prisen..

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Fikk testet litt for første gang i dag, bare med fabrikkpresets før bingings!

Førsteinntrykket så langt er dødsbra!

Byggekvaliteten er god, menyene (på boksen) er gode/lette og lydene er veldig (!) bra. Tuneren er konge! Lydene står absolutt ikke tilbake for 11r jeg hadde for en stund siden.

For 2063kr (4sound) kan jeg ikke skjønne annet enn at dette er et produkt i "bang for the buck" toppsjikte.

Gleder meg til å lage egne patcher i morgen, samt prøve PC-programmet.

Link to comment
Share on other sites

Ja faktisk enig; vanskelig å finne et produkt som gir mer for pengene, gitt at man har diverse bruksområder tilgjengelig.

Har ikke fått testet PC-edit da kun Gp-10 og Gt-100 var oppdatert for Windows 10 sist jeg sjekket (mulig de har oppdatert flere drivere nå).

Ja det er vel flere av fabrikklydene som kan brukes (har foreløpig holdt meg til 'West Coast' serien og 'jazz simulator').

Og brukt på nøytralt anlegg (Mackie HD) eller en coaxial monitor så får man ganske kurante simuleringer. Det fungerte nogenlunde i en ZT amp også men denne type bokser er best egnet for nøytral (FRFR) monitor.

Selvfølgelig kunne man ønsket andre tilkoblingsmuligheter (flere forbrytere f.eks) men til denne pris kan man egentlig ikke klage... I live setting kommer man langt med volum/wah på gulvet, headstock tuner, så bruke 4 quick presets med fingre og kjøre f.eks a/b og delay eller chorus on/off på dual footswitch (Gt-001 gir valg mellom enten vol/wah på exp pedal eller to stk on/off switcher).

Ser at prisene nå er dumpet fra 2850kr til 2063kr (jeg ga 2000kr for min brukt) så egentlig en 'no-brainer' om man trenger en POD/øvingsboks og/eller lydkort med re-amp mulighet og diverse annet...

Link to comment
Share on other sites

God oppsummering her;

http://www.iguitarmag.com/magazine-editions/guitar-interactive-issue-28/reviews/boss-gt-001-fx/

Selvfølgelig noen punkter ved enheten som kan være kronglete ankepunkter men man får såpass mye funksjoner for pengene at det egentlig er lite å klage over (spes da det ikke er noen seriøse alternativ til denne prisen).

Osama; om man skrur seg frem (og bruker nøytrale monitorer) så låter Cosm helt greit. Presets er ofte litt overlesset.

Har merket med digital modellering at man kan få gode resultater ved å simulere en næringskjede man er vant med (dvs bruke sim av en forsterker man kjenner godt og evt legge til en type od/dist pedal sim slik man normalt vile gjort det 'live', videre justere delay/reverb manuelt og evt legge til en mod effekt på forbryter). Ofte er det lagt til noise gate på presets og det bør man skru av om man ikke vanligvis bruker dette (spes hvis det er en global setting).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.