Web Analytics
Jump to content

NGD: Ibanez 77P BFP


chucky72

Recommended Posts

post-1024-0-89088700-1441609367_thumb.jp

Da ble det jammen bråbestemt ny gitar, egentlig mest fordi jeg ikke kan fortsett bruke 90HAM'en som øvegitar.

Hva var da mer natulig enn en billig-JEM. Tanken var at med litt god prepping og justering, så kunne Indo-JEM være midt i blinken. Altså ikke noe grin om samleverdi når det blir hakk, beltespennriper, båndslitasje og generelle bruksmerker. Dessuten var det mulig å få JEM med gripebrett i lønn uten å betale det hvite ut av øyet.

De store spenningsmomentene når man kjøper gitarer fra fabrikker med litt annen forståelse av QA enn man skulle ønske er jo hals (form/spenn, finish gripebrett, finish bånd), passform hals-kropp og ikke minst finish og toleanser på bånd.

Akkurat den jeg kjøpte hadde jo vært inne for alskens justering og finish allerede, så den satt som en kule rett ut av esken. Halsen tjentes litt tjukkere enn den andre JEM'en og strenghøyden litt over det jeg er vant til. Justere tremolo-vinkelen bittelitt, så den var parallel innenfor en grad eller noe sånn, og vips:
Lettspilt og med vanvittig bra sustain.

Det er en litt billigere tremolo på denne (Edge Zero 2 vs. Edge Lo-Pro), med litt annen følelse på de små bevegelsene. Litt verre med vib-armen som har litt dødgang om jeg ikke strammer momentskruen hardt. Så jeg må velge mellom dødgang eller vib-arm det er lett å flytte dit jeg vil ha den.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jepp, den kom fra Kristiansand ja.

Pickup'en glemte jeg jo å skrive om. På min høretelefontest er de jo helt rå, særlig synes jeg halspickup'en er mye artigere enn Evolution-pickup'en jeg har på andre gitaren.

Litt vanskelig å sette ord på egentlig. Der hvor evo'en kan høres ut som en prosessert 80-talls Whitesnake-solo, er GS'en klarere og mye mer uttalte toner enkeltstrenger og tydeligere interferenser. Altså under drøssevis med gain.

Men det er mye mulig at dette hadde jeg fått med Evo'en om jeg visste hvordan jeg skrur lyd :-).

Så, på den store pluss-siden er:
+ Humbuckerene (Single-coil Evo aner jeg egentlig ikke hvorfor de gidder å putte på engang. Det finnes da drøssevis som har mere twang enn den der, og det må vel være grunnen til å ha single coil i midten?)
+ Sustain (Og da sustain med 1.5-7 mm action på 12 bånd)
+ Edge Zero 2 var overraskende stabil og lett og bruke, selv om det krever litt annen kraft enn en Lo-pro


Minusene er:
- Selve vib-armen innfestingen som har mekanikk som betyr enten fastlåst posisjon eller litt dødgang.
- Har ikke Zero position system (Det er vel heller tvilsomt om det virker noe særlig bra uansett men)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.