Web Analytics
Jump to content

Tokai Golden Sound Stratkopi


areinhar
 Share

Recommended Posts

Mener du Goldstar Sound?

Disse fantes i flere varianter så det å prissette ut i fra et ca årstall og uten benevnelse er ikke lett.

Er det av type 60`s inspirert, kom de som ST50R, 60R, 70R, 80R 100R og 120R. Tallene indikerte i sin tid verdien i Yen, ergo en ST50R kostet 50 000 yen mens en 120R da 120 000 yen. Sistnevnte mener jeg kom med brazilian rosewood og andre kanaonspecs :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Er nesten sikker på dette: Billigmodellene hadde U form på halsen, en kropp bestående av 2 eller tre deler. De dyrere hadde V form på halsen og ofte en 1 eller maks 2-delers kropp. Den mest solgte modellen var den til 50 000 YEN. Som oftest er det denne folk har (den var blant annet en storselger i England rundt 1982).

Så sjekk formen på hals og hvor mange deler kroppen består av.

Alle hadde jevnt over god kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Har sjekket litt. På festeplaten til halsen er det et 6 sifret serienummer, det skal visst bety at det er en ST70, den er lakket svart så jeg kan ikke se treverket på kroppen. Ellers har den rosewood gripebrett. Serienumneret begynner med 2, som betyr at den er laget i 1982 ifølge en Tokaiside. Tok av halsen og i enden sto det preget 2-18. Kanskje 1982 uke 18?

Edited by areinhar
Link to comment
Share on other sites

Din har ikke 'spaghetti-logo'. Det tyder vel på at den er litt nyere enn fra 82, tror jeg.

http://www.tokairegistry.com/tokai-info/tokai-fender.html

Som det fremgår i linken så overtok Goldstar Sound for Springy Sound-modellene i 84.

Har ikke stålkontroll, men jeg mener å huske at Springy Sound-modellene er en tanke mer ettertraktede enn Goldstar Sound-modellene. Dette henger vel litt sammen med at mange anser perioden fra slutten av 70-tallet og frem til starten av 80-tallet som høydepunktet for japanske F- og G-kopier.

Link to comment
Share on other sites

Ifølge oversikten hadde Goldstar Sound "script logo" som min gitar har også i 1982. Første tall på serienummeret viser årstallet, for min del 2=1982. Og de lagde Goldstar Sound i 1982. Slik jeg ser det fra oversikten produserte Tokai både Springy Sound og Goldstar Sound i 1982. Men er jo ikke ekspert..

Edited by areinhar
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.