Web Analytics
Jump to content

[NGD]Gibson SG Special 2015 Fireburst


hanzzen
 Share

Recommended Posts

Min første nye gitar på mange år. Kjøpte denne da Gjøvik Musikkhandel hadde tilbud på alle 2015 modellene. 6k for en flunkende ny SG? Ja takk!

Hentet på Rema 1000 ved St Hanshaugen forrige Torsdag og spilt i ett sett siden da.

Når det gjelder forandringene Gibson introduserte i 2015 lineup-en, var jeg noe skeptisk. Bredere hals, robot tunere, hologram og Signatur på headstocken.

Bredere hals har jeg blitt forelsket i! Opplevde ofte at jeg skled av fingerbrettet når jeg spilte på første strengen, no more. Det betyr ikke at jeg hater normal Gibson bredde, men foretrekker helt klart bredere hals. Avstanden mellom strengene er den samme, så ikke mye justering som måtte til.

Robot tunerne, eller G-Force som det egentlig heter er litt blanda følelser. Super greit å kunne gå fra E Standard til Drop C med to-tre trykk, men å stemme manuelt gir ikke samme følelse som vanlige stemmeskruer. Merker veldig godt at det er en motor du drar i når du skrur på stemmeskruene og vanlige stemmeskruer. I tillegg må du skru mottsatt vei på D A og E strengene.

Hologram er fin ting. Lettere å finne ut om du har en Chibson eller ekte Gibson bare ved å se på baksiden av headstocken. Håper bare de bytter ut bildet av Les Paul neste gang til for eksempel å bare si Gibson eller noe slikt.

Les Paul Signaturen må også gjerne bort. SG skal helst ha blank headstock eller krona.

Kan trekke frem andre små forandringer. Lavere frets. Ikke merket store forskjellen her, alle noter kommer frem tydelig og fint.

Justerbar oversaddel, finfin for de som er litt tekniske. Ikke justert den selv enda, men kan tenke meg den er nydelig å ha hvis du for eksempel spiller slide eller bare liker å strengene høyt oppe.

Pickupene låter bra! Det er to stk Zebra 61' Humbuckers som sitter i den. Kommer nok til å sette noen Bare Knuckles i den, type PAF.

Matt hardware. Ingen spesiell kommentar. Fint å se på.

Halsprofilen er asymetrisk. 60's Slim Taper. dvs, den er tykkere på bass siden og tynnere på treble siden. Litt rar da jeg aldri har hatt det før.

Stort sett veldig fornøyd med Gitaren.

Hadde bare et bilde liggende av Gitaren.

CRXct25.jpg

Edited by hanzzen
 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.