Web Analytics
Jump to content

God og rimelig elgitar med Les Paul shape, rå finish og aktive EMGs


Dogster

Recommended Posts

For å gjøre en lang historie kort...

Er ute etter noe som ser ut omtrent som denne:

http://www.best2music.no/shop/vgs-evertune-eruption-4050p.html

Men den må ha en kvalitet og specs som denne:

http://www.sound1.com/web/asp/pdetalj.asp?pv=13091&pht=1

Den første falt totalt igjennom, da jeg gjorde litt research på den i helga. Har b.l.a lest at den lages i Indonesia og at overflatefinishen er papir som er pålimt i fronten og lakkert over...

Evertune systemet er også noe det er delte meninger om.

Den andre er forseggjort, og har de pickupene jeg er ute etter, men jeg kan ikke tenke meg en gitar, som ser så nitrist og kjedelig ut.

Dette er en gitar jeg egentlig bare skal ha i samlinga, for jeg mangler en med denne formen. Den skal mao ikke brukes veldig mye. Ønsker derfor ikke å kjøpe noe dyrt, men vil allikevel ha noe som har anstendig kvalitet.

Forslag ønskes.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har noe erfaring med denne VGSen da som har noe positivt å si om den?

Ifølge en anmelder er gitaren bygget i "basswood", noe som gir en flat og kald lydsignatur. Papiret/fineren som er brukt, skal gi inntrykk av at den er laget i flammelønn (er det denne teknikken som omtales som quilted top?). Båndene er høye og gjør det vanskelig å schredde, samt at man får vondt i fingrene av dem. Evertune systemet demper strengene slik at man får dårlig sustain og EMG pickupene er av den passive, ikke så gode sorten. Best2sound mener prisen på gitaren er så lav at det er en skam og at det er en super gitar. Anmelder mener prisen på 5000,- er en skam.

Jeg er fult klar over at det lages bra produkter i Østen. Har en PRS fra østen som er helt konge, men det betyr ikke at denne duger.

Link to comment
Share on other sites

At problemet skal ligge i at kroppen er laget av Basswood er hvertfall bare sprøyt. Basswood kan låte helt fint, det er en grunn til at Ibanez bruker det i såpass mange gitarer. At EMG HZ ikke er å hoppe i taket for er greit nok, men hva forventer du til den prisen?

Link to comment
Share on other sites

Den der anmelderen kan du bare glemme . Det er sprøyt fra ende til annen .

Høye bånd er vanlig på f.eks Ibanez og Jackson "shredde" gitarer .

Tror han trenger å øve mer hvis han får vondt i fingrene pga høye bånd .

Basswood er bruk masse av Ibanez-Jackson-Charvel .

Billigere gitarer har generelt ikke dyre pickups og dyre tremelo systemer . Du får hva du betaler for .

PRØV gitaren(e) .

Å bare bestille noe ut i fra noe som andre "mener" kan ofte bli feil , da folk har så forskjellig smak og preferanser .

Dessuten så vil ofte "billigere" gitarer variere en del selv om det er samme modell ( gjelder for så vidt for dyre gitarer også men vanligvis i mindre grad) .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.