Web Analytics
Jump to content

boss gt 100. får elendig lyd


Soundmannen

Recommended Posts

Hei!

Kjøpte en boss gt100. Mest for gøy, men også bare for å ha noe enkelt å øve med som kobles rett i PA.

Men det låter rett å slett søppel hos meg. Da mener jeg skikkelig søppel! Prøvde en boss GT8 Hos en kompis for å sammenligne med, å den låt MYE bedre.

Er det jeg som ikke kan skru, eller låter det bare så dårlig at et ikke kan brukes til øving engang? Har hørt på youtube folk som bruker det, men får ikke i NÆRHETEN så bra lyd. Ikke rett i studio monitorene engang

Link to comment
Share on other sites

Om du har handla brukt er vel det første trikset å gjenopprette til fabrikkinstillinger. Kan godt hende forrige eier har gjort særdeles spuriøse innstillinger for sin særegne rigg, og at det ikke er helt match med det du har :)

Om du har kjøpt nytt, så er jeg lost ;)

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvordan det er med Boss, men på Line 6 Pod HD må du hvertfall velge hvor signalet går hen, om det går rett i bordet eller til amp osv... Om det er stilt feil låter det søppel uansett hvordan du skrur, så ville sjekka det først ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kjøp røramp

Kjempebehjelpelig!

Som Alfi sier, så er det på Boss som på Line6 en innstilling som styrer utgangssignalet. Det kan låte temmelig dårlig om det står på feil. Sjekk det først, og om det står på innstillingen som er korrekt, så har Kristian det beste tipset.

Jeg har nå en GT6 som har blitt brukt flittig i mange år, og om man skrur så kan man få mer enn bra nok lyd(kanskje med unntak av det som vrenger mest).

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Utgangsignalet går til en amp simulator der jeg kan velge mellom 10-12 amper eller noe sånt. Uansett hva jeg gjør der, blir det ikke mye forskell. Men så ikke så nøye etter, kanskje den var satt "off" eller noe, så skal se litt nermere på utgangene :) takker! Gir tilbake melding i morgen :)

Edited by AlexFossum
Link to comment
Share on other sites

Tar nok litt tid å komme inn i denne så bruk litt tid på teste parametre. Start med et blankt "patch" og jobb deg gjennom mulighetene.

Hadde en GT-10 tidligere, men må innrømme at jeg aldri ble venn med den. Alt for mye arbeid å skru lyd. Kjøpte meg eller en ME-70 som jeg er langt mer fornøyd med. Tar ca. 10 sekunder å få lyden jeg ønsker. Låter selvsagt ganske typisk Boss, men fungerer fint til øving på kveldstid.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.