Web Analytics
Jump to content

overheads til trommer i studio


Recommended Posts

Hei!

Da jeg var så dom å solgte mine gamle mikker siden jeg ikke hadde plass da til studio, har jeg invistert i å bygge ett studio rom i garasjen. Så nå leter jeg etter nye mikker.

Tenkte å bruke Shure SM7B og Electro voice RE-320 til skarp, hi-hat og kick. Men usikker på overheads. Hadde ett par DPA2011 tidliggere som jeg solgte, men er litt over mitt budsjett akkurat nå.

Mudsjettet for overheads er rundt 10 000,-. Forslag?

Link to comment
Share on other sites

Det dukker stadig opp Neumann KM184 på Finn. Eller du kan kjøpe noen brukte og billige Røde NT5 og oppgradere de med disse kapslene fra Octavamod: http://www.oktavamodshop.com/product_info.php?products_id=230

Det låter kjempefint!

Støtter begge dei mikkene som fine kondensatormikker, men har du vurdert ribbon-mikker til overheads? Det er jo litt smak og behag, men eg kjøte for ei tid tilbake eit par Golden Age R1 mkII for å teste. Desse er jo fryktelig billige, men både Neumann og Røde har ikkje vore i bruk til overheads etter desse kom i hus. Ribbonmikker plukker sjølvsagt opp meir rom og meir trommer enn typiske sigar-mikker, men det blir (igjen etter min smak) lettere å balansere opptaket, spesielt hvis ein ikkje kjører separate mikker på tammer. Og så funker dei brillefint på f.eks gitar også. Men som sagt, det er jo smak og behag. Har ellers også hatt gode erfaringer med Audix ADX51 i tillegg til overnevnte Røde og Neumann.

Link to comment
Share on other sites

En drøy lapp over budsjett i pris, men sjekk ut Miktek C5. Har kikket litt på det samme selv i det siste, og de går for å ha en bedre bunn enn 184, og ikke så krass i toppen men litt mer avrundet, fin og luftig (uttrykk hentet fra nett :) ). Har endel andre mikker fra Miktek (CV3, PM10 og PM11), og kan love at det låter særdeles finfint

https://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/585458-km184-vs-miktek-c5-help.html

Ellers er båndmikker fine som overheads, hvis en vil teste ut dette uten å tømme lommeboka så kjøp et par T-Bone RB100, Thomann sin Royer klone. Har et par selv, og de funker gull til overheads (gjerne sammen med småmembran kondismikker på HH og ride) i tillegg til å mikke opp gitarkabinett

http://www.thomann.de/se/the_tbone_rb100.htm

Link to comment
Share on other sites

C5 selges både løst som matchet par, og som overheadmikker i trommemikksettet til Miktek. Akkurat som 184 kunne jeg fint plassert dem både over et trommesett, foran en akk gitar, brukt de til flygel, strykere, som rom-mikker og jeg vet ikke hva :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.