Web Analytics
Jump to content

Lyden kommer og går i ampen


doph

Recommended Posts

Hei!

Har ikke begynt å feilsøke noe, har igrunn svært lite peiling på elektronikk. Lurte på om noen har opplevd det samme, og kunne sagt hva som er galt.

Jeg har en 74' Hiwatt DR103 som jeg kjøpte i vår, og når jeg spiller så kan den plutselig finne på å kutte ut lyden helt i 1-2 sekunder.

For ordens skyld så spiller jeg alltid gjennom pedalbrettet, men når jeg spiller på de andre ampene mine skjer dette aldri, så jeg har fått eliminert gitar,pedaler og jacker.

Dette skjer kanskje ikke hver gang jeg spiller, men allikevel "ofte" nok til at jeg ikke tar den med på jobb.

På forhånd takk :-)

Link to comment
Share on other sites

Uavhengig om rørene er kalde eller varme.

Forøvrig uavhengig av volum også, men når jeg spiller hjemme er det ikke akkurat pete townshend lydnivå...

Om det er preamp eller poweramp som feiler vet jeg ikke. Når lyden forsvinner, er det kanskje sluttrinnet?

Takk for tips ang. om rørene sitter godt, skal sjekke imorgen!

Link to comment
Share on other sites

Det kan jo være et gåent rør. Men det kan også være tørre kondensatorer.

..eller noko anna føkk, som f.eks. lodding som er blitt dårlig, dårlig kontakt i ett eller annet eller hundre andre årsaker... lever den inn på reparasjon dersom det ikkje hjelper å ta ut og sette inn igjen rørene :-)

Edited by Jostein Steinsland-Hauge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Du kan bruke bare preamp eller sluttrinn ved å koble deg inn eller ut på effekt loopen, så kan du finne ut om det er pre eller power amp.

OBS: forsiktig med volum når du kobler deg inn på sluttrinn (return på eff loop)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hei! Det kutter brått. Men som en liten oppdatering, så har jeg linket "bright" og "normal" inputs med en gammel patch-kabel jeg hadde liggende. Idag spilte jeg i en liten halvtime uten å linke inputs, da virka det helt fint. Men igjen, det har virket veldig bra i lengre perioder tidligere også, men nå skal jeg prøve å bare spille rett i normal / bright input.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.