Web Analytics
Jump to content

reise gitar?


EirikA

Recommended Posts

Har i en lengre stund vært på jakt etter en liten gitar som jeg kan ha med meg på reis som ikke er for stor. Jobber både onshore og offshore i utlandet så greit å ha med seg noe når en er borte i 4 uker.

Håper er å finne noe jeg kan få i en offshore bag. Målte litt kjapt på min egen og har funnet ut at den burde være ikke så mye over 60 cm lang.... ( så 65 tror jeg skal gå bra, mens over det og spesielt over 70 cm tror jeg ikke går)

De fleste jeg har funnet er ifra 70 og opp over. Mulig jeg bare må slå til på noe med 70 cm, og se om jeg får det i en offshorebag. De gangene jeg er på land har jeg med meg en annen bag + offshore bag, og denne er mye større.

Noen som har noe forslag til hva jeg bør se på?

Ser for meg noe med jack inngang så jeg kanskje kan dra med meg et lite lydkort, men lyden trenger ikke å være så veldig bra. Er mest bare for å holde spillingen vedlike. Kjedelig å bare få øvd 1/2 året pga jobb.

Finner ikke noe som jeg syns virket som et solid og bra produkt som ikke er full scale. De blir som regel for lange i full scale.

http://www.travelerguitar.com/electric/item/speedster-hot-rod-white-v2

http://www.stewartguitars.com/stowaway_guitar.html

http://www.stewartguitars.com/stowaway_guitar.html

Dette er noe av det jeg har sett på. Noen som har noe formening rundt disse?

Likte designet på stove-away gitaren, men tror kanskje den kan bli litt tung. har ikke funnet vekt og lengde på denne enda.

Link to comment
Share on other sites

Mener å ha hørt så vidt om den tidligere uten å ha lagt noe spesielt merke til den.

Virket egentlig meget interessant, det eneste som jeg syns er litt dumt med den er at den har stemmeskruer i hode enden, som gjør at den blir litt breiere i den enden. Dessuten er jeg i statene nå, den er kanskje like lett å bare kjøpe i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Skru av hals, så folder du den bare sammen. Passer til lengden og du får 100% spillbar gitar når hals skrues på igjen. Det som er mest arbeid er å stemme opp strengene. Tar vel ca 10 minutt når du har lært opplegget.

Vil ikke dette slite ut skruesporene etterhvert, slik at det blir slarkete?

Kanskje mulig å skru inn noen form for gjengede hylser i gitarkroppen, og tilhørende skruer i halsen, litt sånn møbelskrue-patent?

Link to comment
Share on other sites

Vil ikke dette slite ut skruesporene etterhvert, slik at det blir slarkete?

Kanskje mulig å skru inn noen form for gjengede hylser i gitarkroppen, og tilhørende skruer i halsen, litt sånn møbelskrue-patent?

så en tråd om en som gjorde nettopp det, borret opp skruhullene og satte inn gjengehylser. Genialt egentlig. Krever nøyaktighet selvfølgelig, men helt gjennomførbart.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.