Web Analytics
Jump to content

To route or not to route...


Alfi27

Recommended Posts

God aften! Jeg har, som sikkert noen har fått med seg, fått meg en meget fin Suhr Classic S. Den har faktisk de beste stock-pickupsa jeg noen gang har prøvd i en gitar, et sett med Suhr V60LPs.

Likevel, som hardbarka humbuckermann må jeg innrømme at det mangler litt futt og bunn i bridge-pickupen med heavy distortion, og jeg bruker den aldri clean. Derfor ville det jo vært mest logisk å hive inn en humbucker i bridge, ingen tvil om det. Det eneste problemet er at gitaren er kun routet for SSS, og det er en såpass dyr gitar at jeg er litt skeptisk til å begynne å route og styre med den... Må også ha nytt plekterbrett som må custombestilles fra Suhr, kommer på rundt 1000 kr inkl frakt og moms, og må styre med å få riktig verdi (250/500k) på pickupsa/potsa.

Og så har vi den alternative løsningen: å beholde routing/plekterbrett og hive i et sett med Bare Knuckle Cobra, som de nå har begynt å lage i hvitt. Dette er da "ekte" single coils (altså ikke hum-canceling) med et litt spesielt blade-design som skal være sinnsykt allsidige. Hørte et klipp på youtube som låt meget bra!:Selv om jeg elsker lyden av en god humbucker er jeg veldig fornøyd med settet mitt med Bare Knuckle Sinners, som kommer overraskende nærme humbucker-land.

Jeg har ikke fått noen pris på routingen enda da gitarverkstedet er stengt til mandag, men jeg går ut i fra at begge løsningene vil koste ca like mye totalt sett.

Dette blir selvfølgelig veldig subjektivt og det er ikke sikkert en løsning er bedre enn den andre, men vil veldig gjerne høre andre synspunkt og kanskje ting jeg ikke har tenkt over osv :)
Takker uansett for svar!

EDIT: jeg vil også, til den grad det er mulig, holde utseendet så «fint» og symmetrisk som mulig. Det er derfor jeg vil prøve et sett med BK Cobra, og ikke kun bridge da det vil se litt "off" ut. HSS ser «symmetrisk nok» ut. :P

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

EMG SPC er vannvittig stilig, men det at den trenger batteri er en dealbreaker i en slik gitar som ikke har elektronikken på baksiden...

Ja, gitaren er såpass dyr at jeg har kommet litt av routingen, selv om ingen hadde sett det hvis jeg hadde satt på SSS-plekterbrettet så er det en irreversibel modifikasjon...

Har også tenkt på an tredje løsning: å kjøpe et sett med Cobra og hive det i Fenderen, og ta Sinner bridge-pickupen og sette i Suhren. Mye fordi jeg har skiftet bridge på Fenderen, Callaham Vintage/Narrow fordi E-strengene var altfor nærme kanten på gripebrettet. Det løste problemet, men nå ligger strengene, og spesielt den lyse E-strengen, et sted mellom B- og E-polen på neck og middle pickupen.. Jeg merket faktisk at det var mye lavere volum på B- og E-strengene på Orange Rockerverben, men har ikke merket det så veldig mye på Axen, så skal prøve igjen i dag.

Det eneste er at da sitter jeg igjen med et litt merkelig sett (som ikke blir brukt); Bare Knuckle Sinner i neck og middle med 15,5k output, og Suhr V60LP i bridge med 6k i output... Mulig at det også kan bli litt lite balansert med V60LP i neck og middle med 5,7k og Sinner i bridge med 21,5k :P

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Prøvde å bytte den i en dritfet Tom Anderson Drop Top, men han var ikke interessert... Ja, rett bruk av boost og eq og slikt gjør selvsagt mye, men det er likevel noe "tynt" i lyden som ikke forsvinner uansett hvordan jeg skrur. Kan prøve å legge den ut på finn og se om noen er interessert i å bytte, vil ikke selge den :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Suhr HSS men savner iblant standard strat 5-way sss switching. Men vurderer å løse dette ved å sette en toggle switch på bridge HB/sc.

Ellers ser den Suhren fet ut 'på papiret'. Savner man 2-point trem er det jo bare p løsne litt på fire av skruene..

En annen mulighet er å sette en strat size p90 i bridge. Da får du 'best of both worlds', litt fetere lyd i ned posisjon men mindre dramatisk skifte (bedre 'crosstalk') mellom 5-way setting. Og de snakker bedre med 250k Pots. Et vanlig problem med HSS oppsett er at neck sc blir litt for veik til å kunne brukes. SSP90 kommuniserer ofte bedre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.