Web Analytics
Jump to content

Splitting av gitarsignal


 Share

Recommended Posts

Har kjøpt meg Rocksmith2014 på PC.

Jeg har fulgt anbefalinger angående endring av .ini fil, men sliter fortsatt med latency.

Er det mylig å splitte gitarsignalet ved enten å bryke en y-plugg eller en form for splitte Box? Tenker da på å kjøre en del inn i Pc og en del direkte inn i amp.

Vil resultatet bli bra mtp lyd og evt skurring? Har lest at en y-plugg vil gi skurring?

Noen som har anbefaling på hvilken boks jeg bør kjøpe? Er helt grønn på dette? Og om det hele tatt vil bli bra lydmessig?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du kjører en simple y-spiltt vil du få dårlige resultater, du må ha en aktiv splitter. Du kan f.esk bruke en effektpedal med stereo utgang.

Men du skal da kunne få bukt med latencyen uten å gå til slike løsninger. De er vel noen buffersettinger du kan endre på i lydkortet ditt?

Link to comment
Share on other sites

Du vil også få lavere latency ved ikke å bruke HDMI- lyd ut, så hvis du gjør det, så koble til et par høyttalere på line out i stedet for.

Har justert lydkvalitet mtp herz, men jeg har ikke sett noe valg angående HDMI. Hvor velger jeg bort det?

Men, jeg kjører allerede lyden ut på line-out.

Edited by GlobalRider
Link to comment
Share on other sites

Har justert lydkvalitet mtp herz, men jeg har ikke sett noe valg angående HDMI. Hvor velger jeg bort det?

Men, jeg kjører allerede lyden ut på line-out.

Det er vel ikke en innstilling i selve spillet, men på datamaskinen. Så lenge du allerede bruker line out så er det jo ikke noe å hente. Kobler du til en skjerm med innebyggede høyttalere med en hdmi- kabel, kan Windows bruke denne som avspillingsenhet, og da øker etter sigende latencyen.

Noe latency må du nok lære deg å leve med, er jeg redd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har allerede googlet rundt temaet og har stilt inn buffer etc og anbefalt lydkvalitet. Så jeg tror det er stilt inn optimalt nå.

Føler likevel at det er en del latency. Så mye at det går utover spillinga.

Optimalt og optimalt... Hva slags lydkort bruker du?

Link to comment
Share on other sites

Skal du splitte gitarsignalet og kjøre det inn i to forskjellige enheter, så anbefales det å bruke en splitter med et galvanisk skille. Dvs en skilletrafo for å unngå støy, denne isolerer signalene slik at du ikke får forstyrrelser på grunn av jordsløyfer :)

Jeg har aldri hatt behov for en, og dermed aldri kjøpt en. Men vet at Lehle er vanlig, klikk deg inn på den øverste/enkleste av dem:

http://lehle.com/EN/Splitter

De koster litt da, en slik havner fort på 1500kr med frakt fra Ebay tipper jeg.. Men hvis du gjør research, så finner du sikkert billigere alternativer.

Det er forøvrig stor forskjell på gode og dårlige lydkort mtp støy og latency.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.

Aner ikke hvilket lydkort jeg har. Det er en bærbar fra 2014, men det er ikke en spill-pc, så det kan jo være grunnen.

Har googlet en lehle p-splitt II. Vurderer å kjøpe noe sånt. Slik det er nå virker det som om jeg kommer til å spille mye Rocksmith. Så da ryker jeg sikkert på en sånn en.

Prøvde å spille uten å koble gitar til pc'en, men da stoppet spillet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.