Web Analytics
Jump to content

Hvordan velge riktig pedalbrett


kenneho
 Share

Recommended Posts

Jeg har bestilt meg forsterker, og ser for meg at jeg over tid kommer kjøpe inn noen pedaler (chorus, delay, volumpedal, etc). Blir nok ikke voldsomt mange pedaler.

Tidligere har jeg kjørt multifx-brett, og har tilnærmet null erfaring med frittstående pedaler.

Trenger å få samlet pedalene i et pedalbrett, og helst unngått å kjøre de på batteri.

Hvordan går jeg frem for å velge et greit nok pedalbrett? Trenger plass til noen pedaler samt volum/wah-pedal, og ønsker å koble alle pedalene til én strømforsyning. Hvilke kandidater kan være aktuelle, og hva mer bør jeg tenke på?

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

(Med mindre du har sære pedaler utenfor standardmålene)

Ja men de fleste produsenter, uansett hvor sære bruker en boks som også er brukt en eller annen gang av en mer kjent produsent. Du finner de fleste boks størrelser i den planneren nå. Er jo likegyldig hva som står på boksen når du bare skal beregne plass :)

Link to comment
Share on other sites

Ja men de fleste produsenter, uansett hvor sære bruker en boks som også er brukt en eller annen gang av en mer kjent produsent. Du finner de fleste boks størrelser i den planneren nå. Er jo likegyldig hva som står på boksen når du bare skal beregne plass :)

Er en del snåle mål ute og går altså, men for all del, de fleste mål er nok å finne.

Link to comment
Share on other sites

Og så lenge det ikke er snakk om å utnytte hver eneste millimeter av brettet og legge puslespill med pedalene så finner man jo noen som er nært nok, også velger man størrelsen større enn hva man finner ut at man trenger :D

Link to comment
Share on other sites

Boss bcb-60

Takk for tipset. Hvordan er kvaliteten på strømforsyningen på denne?

Pedaltrain har en pedalboard planner som er genial for å planlegge pedalbrett og finne ut hvordan størrelse du trenger

Pedaltrain ser ut til å være tett koblet til Voodoo Lab,som ble anbefalt i tråden her. En interessant kandidat.

Vil iallefall anbefale deg å prioritere strømforsyning, kjøp noe som er av bra kvalitet med isolerte utganger. :)

Voodoo Lab er veldig safe.

Voodoo Lab står på listen over mulige strømforsyninger. På Finn ser jeg at det ligger flere T-Rex Fuel Tank Classic ute, hvordan er denne sammenlignet med Voodoo Lab?

Bygg selv og bruk penga på en god strømforsyner.

Får jeg tid og anledning gjør jeg kanskje det. Virker grei så lenge man har litt verktøy og tid.

Link to comment
Share on other sites

Strømforsyninger som ikke har isolerte utganger kan fungere fint om du er heldig, kommer helt an på pedalene som skal mates.

Enkelte kombinasjoner funker verre enn andre.

Voodoo Lab sine er industristandard av en grunn. Solide og driftssikre :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.