Web Analytics
Jump to content

Hvordan velge riktig pedalbrett


kenneho

Recommended Posts

Jeg har bestilt meg forsterker, og ser for meg at jeg over tid kommer kjøpe inn noen pedaler (chorus, delay, volumpedal, etc). Blir nok ikke voldsomt mange pedaler.

Tidligere har jeg kjørt multifx-brett, og har tilnærmet null erfaring med frittstående pedaler.

Trenger å få samlet pedalene i et pedalbrett, og helst unngått å kjøre de på batteri.

Hvordan går jeg frem for å velge et greit nok pedalbrett? Trenger plass til noen pedaler samt volum/wah-pedal, og ønsker å koble alle pedalene til én strømforsyning. Hvilke kandidater kan være aktuelle, og hva mer bør jeg tenke på?

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

(Med mindre du har sære pedaler utenfor standardmålene)

Ja men de fleste produsenter, uansett hvor sære bruker en boks som også er brukt en eller annen gang av en mer kjent produsent. Du finner de fleste boks størrelser i den planneren nå. Er jo likegyldig hva som står på boksen når du bare skal beregne plass :)

Link to comment
Share on other sites

Ja men de fleste produsenter, uansett hvor sære bruker en boks som også er brukt en eller annen gang av en mer kjent produsent. Du finner de fleste boks størrelser i den planneren nå. Er jo likegyldig hva som står på boksen når du bare skal beregne plass :)

Er en del snåle mål ute og går altså, men for all del, de fleste mål er nok å finne.

Link to comment
Share on other sites

Og så lenge det ikke er snakk om å utnytte hver eneste millimeter av brettet og legge puslespill med pedalene så finner man jo noen som er nært nok, også velger man størrelsen større enn hva man finner ut at man trenger :D

Link to comment
Share on other sites

Boss bcb-60

Takk for tipset. Hvordan er kvaliteten på strømforsyningen på denne?

Pedaltrain har en pedalboard planner som er genial for å planlegge pedalbrett og finne ut hvordan størrelse du trenger

Pedaltrain ser ut til å være tett koblet til Voodoo Lab,som ble anbefalt i tråden her. En interessant kandidat.

Vil iallefall anbefale deg å prioritere strømforsyning, kjøp noe som er av bra kvalitet med isolerte utganger. :)

Voodoo Lab er veldig safe.

Voodoo Lab står på listen over mulige strømforsyninger. På Finn ser jeg at det ligger flere T-Rex Fuel Tank Classic ute, hvordan er denne sammenlignet med Voodoo Lab?

Bygg selv og bruk penga på en god strømforsyner.

Får jeg tid og anledning gjør jeg kanskje det. Virker grei så lenge man har litt verktøy og tid.

Link to comment
Share on other sites

Strømforsyninger som ikke har isolerte utganger kan fungere fint om du er heldig, kommer helt an på pedalene som skal mates.

Enkelte kombinasjoner funker verre enn andre.

Voodoo Lab sine er industristandard av en grunn. Solide og driftssikre :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.