Web Analytics
Jump to content

2015 Gibson customshop priser?


RR73

Recommended Posts

Ser på 4sound at årets true historic er priset til 100000+ for en R9!! Kan det virkelig være mulig? Isåfall må kvaliteten ha steget voldsomt..De har jo også kuttet ut fretend bindinga..Hårreisende synes iallefall jeg...

Link to comment
Share on other sites

Fremdeles FEB på CS-modeller.

JEG tror at en True Historic er SÅ mye bedre enn de tidligere "vanlige" Historic-modellene.

Verdt det? Om man kan punge ut for en uten å pantsette gård og buskap; ja. Om man setter seg selv i uforsvarlig økonomisk klemme; nei.

Jeg har ikke prøvd nyere Historics enn 2013-modell, så kan ikke uttale meg om hvor bra de egentlig er.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hva ER nå 100k for en nordmann med middels inntekt ?

Her i byen tjener "alle" i full jobb 700-800k i året eller mer .

De kjører alle rundt med biler til 500-800k eller mer .

For en en proff/seriøs musiker ( de fleste her inne selvfølgelig- meg selv ikke inkludert.. ) , er dette småpenger egentlig . :)

Link to comment
Share on other sites

For meg er ikke dette et spørsmål om inntekt, om jeg har råd eller ikke. Det er snakk om relativ verdi sammenlignet med andre gitarer i samme kvalitetssjikt. Personlig trur jeg en masterbuilt gitar fra diverse luthiers vil være et betydelig bedre instrument som en players gitar, bare at det ikke står Gibson på den..

Link to comment
Share on other sites

JEG tror ikke Gibson sparer på kvaliteten når det gjelder disse modellene, og jeg føler alt pjattet om at merkenavnet står for x antall prosent av prisen på en såpass dyr gitar blir feil - jeg tror ikke man nødvendigvis får en bedre gitar i samme prisklasse om man velger en frittstående luthier. Som et stort konsern har kanskje Gibson større og lettere tilgang til kvalitetstreverk enn en enkelt luthier.

Her tror jeg ikke Gibson holder tilbake på noe, det måtte i så fall være grunnet restriksjoner når det gjelder bruk av ymse treverk.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

De har jo også kuttet ut fretend bindinga..Hårreisende synes iallefall jeg...

Funny fact: Det første Les Paul gjorde med sine gitarer var å fjerne 'fret end bindingsa' på gitarene sine gjennom å refrette med bånd som gav han større spillerom (no pun intended).

Link to comment
Share on other sites

Til den prisen ligger jo også en replica-59 godt innenfor, og noen av de er etter min mening mer imponerende enn G sine Historic og CC.

Der kan man også få hva treverk man ønsker. Har sett gitarer fra Canada og Israel som får mange G til å blekne.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.