Web Analytics
Jump to content

2015 Gibson customshop priser?


RR73
 Share

Recommended Posts

Ser på 4sound at årets true historic er priset til 100000+ for en R9!! Kan det virkelig være mulig? Isåfall må kvaliteten ha steget voldsomt..De har jo også kuttet ut fretend bindinga..Hårreisende synes iallefall jeg...

Link to comment
Share on other sites

Fremdeles FEB på CS-modeller.

JEG tror at en True Historic er SÅ mye bedre enn de tidligere "vanlige" Historic-modellene.

Verdt det? Om man kan punge ut for en uten å pantsette gård og buskap; ja. Om man setter seg selv i uforsvarlig økonomisk klemme; nei.

Jeg har ikke prøvd nyere Historics enn 2013-modell, så kan ikke uttale meg om hvor bra de egentlig er.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hva ER nå 100k for en nordmann med middels inntekt ?

Her i byen tjener "alle" i full jobb 700-800k i året eller mer .

De kjører alle rundt med biler til 500-800k eller mer .

For en en proff/seriøs musiker ( de fleste her inne selvfølgelig- meg selv ikke inkludert.. ) , er dette småpenger egentlig . :)

Link to comment
Share on other sites

For meg er ikke dette et spørsmål om inntekt, om jeg har råd eller ikke. Det er snakk om relativ verdi sammenlignet med andre gitarer i samme kvalitetssjikt. Personlig trur jeg en masterbuilt gitar fra diverse luthiers vil være et betydelig bedre instrument som en players gitar, bare at det ikke står Gibson på den..

Link to comment
Share on other sites

JEG tror ikke Gibson sparer på kvaliteten når det gjelder disse modellene, og jeg føler alt pjattet om at merkenavnet står for x antall prosent av prisen på en såpass dyr gitar blir feil - jeg tror ikke man nødvendigvis får en bedre gitar i samme prisklasse om man velger en frittstående luthier. Som et stort konsern har kanskje Gibson større og lettere tilgang til kvalitetstreverk enn en enkelt luthier.

Her tror jeg ikke Gibson holder tilbake på noe, det måtte i så fall være grunnet restriksjoner når det gjelder bruk av ymse treverk.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

De har jo også kuttet ut fretend bindinga..Hårreisende synes iallefall jeg...

Funny fact: Det første Les Paul gjorde med sine gitarer var å fjerne 'fret end bindingsa' på gitarene sine gjennom å refrette med bånd som gav han større spillerom (no pun intended).

Link to comment
Share on other sites

Til den prisen ligger jo også en replica-59 godt innenfor, og noen av de er etter min mening mer imponerende enn G sine Historic og CC.

Der kan man også få hva treverk man ønsker. Har sett gitarer fra Canada og Israel som får mange G til å blekne.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.